AcasăNewsFirea, anunt la 42 de ani de la cutremurul devastator din '77

Firea, anunt la 42 de ani de la cutremurul devastator din ’77

Data de 4 martie le aminteste multor romani de seismul de peste 7 grade care a pus la pamant un numar insemnat de imobile din Bucuresti, producand un numar mare de victime: peste 1500, cele mai multe in Capitala.

In ziua in care s-au implinit 42 de ani de la cutremurul devastator din 1977, primarul general al Capitalei a pus accent pe faptul ca avem „inca o problema, o problema serioasa in ceea ce priveste consolidarea cladirilor cu risc seismic”.

La nivel de cifre, Gabriela Firea a anuntat ca la aceasta data in Capitala sunt 349 de imobile incadrate clasa I de risc, 368 in clasa IIa de risc seismic si 111 cladiri incadrate in clasa III-a de risc seismic. „Pana in 2020 vom interveni in toate cele 349 de cladiri cu risc seismic grad I. (…) Deja intr-un an si trei luni am intrat cu activitate sustinuta (…) in jumatate dintre acestea”, a punctat Firea, intr-o conferinta sustinuta luni, la Primaria Generala.

Totodata, edilul general a anuntat ca in Bucuresti, „in ultimii 27 de ani, aproape 28 de ani s-au consolidat, de catre Primaria Capitalei, doar 20 de imobile, nici macar un imobil pe an”.

85 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger