AcasăNewsFinancial Times: Transilvania ,”noua Toscana”!

Financial Times: Transilvania ,”noua Toscana”!

Raiul! Locul în care cerul se întâlnește cu pământul

Porțile mari ale caselor, răsăritul de soare care are o impresionantă notă de roșu sângeriu marchează colțul de Rai numit  Transilvania. Mai mult, vechile sate din micile localități din zona de Vest, acolo unde norii sunt deasupra capului și îi poți atinge, aproape, cu mâna, au făcut furori. Mai multe personalități din viața publică dar și jurnaliști au descris-o ca fiind noua Toscana, cea mai frumoasă regiune din Italia.

Raiul Locul în care cerul se întâlnește cu pământul

Autorul unui articol din Financial Times, jurnalistul Andrew Eames, spune că ideea unei paralele între Toscana şi Transilvania i-a fost prezentată de fiul unui conte italian, Giulio da Sacco, căsătorit cu o româncă şi stabilit într-un sat săsesc din inima țării. Conform acestuia, mii de sași din această regiune și-au păstrat obiceiurile și modul de trai cu cel puțin 100 de ani în urmă. În acele zone se poate mâncă faimoasa plăcintă cu varză dar și  cârnații din carne de capră sau binecunoscutul bulz făcut din mamaligă, lapte, brânză și ou ochiuri. Totodată, jurnalistul povestește că localnicii din acea zonă și-au păstrat încă neschimbate satele şi modul de viaţă. Locuitorii sunt încă fermieri, meşteşugari, viticultori.

Prinţul moştenitor Charles, investitor

”Aşa cum Toscana a fost descoperită ca destinaţie de vacanţă de aristocraţia britanică, în a doua jumătate a secolului al 19-lea şi Transilvania a atras englezi, în frunte cu prinţul moştenitor Charles, care a cumpărat mai multe case în zonă”, scriu cei de la Financial Times. Ziarul mai precizează că acesta  vine cel puțin o dată pe an pentru a lua o ”gură de aer” proaspăt și că face reclamă ținutului.  Acum zona este plină de oameni de 11 naţionalităţi diferite care au ales să îşi cumpere case, mulţi dintre ei venind aici iniţial ca turişti. Totodată, autorul articolului a ales să se cazeze în satul Crit, într-o casă săsească veche, restaurată de o firmă care poartă numele marelui peoet,  Mihai Eminescu.

author avatar
Ramona Feraru
410 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bine Cearli a zis mai mult decat se poate intelege a zis:

    “-Pășunile de aici sunt de-a dreptul unice la nivel european și mondial. N-am mai văzut ceva asemănător, n-a mai rămas așa ceva nicăieri. Sunt o bijuterie din coroana României. Poate oamenii nu văd asta, dar România este o țară minunată”, a spus prințul Charles în documentarul Wild Carpathia(e un documentar in 5 parti de 5 ore despre România ) .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger