AcasăNewsFinancial Times anunta o noua Mare Criza Economica

Financial Times anunta o noua Mare Criza Economica

Nicolas Sarkozy se teme ca prabusirea euro va darama UE

Analistii  ziarului Financial Times avertizeaza ca o criza economica severa similara Marii Crizei din anii ’29-’33 este o amenintare foarte reala. Ei exclud insa un razboi mondial cauzat de aceasta.

Nicolas Sarkozy se teme ca prabusirea euro va darama UE

Situatia din Europa nu prevesteste nimic de bun augur,  iar declaratiile recente ale oficialilor UE au reaprins aceste temeri. „Daca euro explodeaza, Europa va exploda. Este garantia pacii pe un continent care a trecut prin razboaie teribile”, a afirmat recent presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy. „Ne aflam pe marginea prapastiei”, a avertizat, la randul sau, ministrul polonez de externe Radoslaw Sikorski.  Editorialistul Financial Times, economistul  Gideon Rachman pune chiar problema unui razboi. ”Se strica treaba din nou? Adica se strica rau – mare depresiune, razboi mondial?”, se intreaba editorialistul Financial Times.

El considera ca spectrul unui razboi este aproape nul, dar avertizeaza asupra a ceea ce s-a intamplat dupa Marea Criza Economica din anii ’29-’33. Atunci, falimentele in lant si saracia extrema au adus la putere forte politice radicale, ceea ce a dus la izbucnirea celui de Al Doilea Razboi Mondial.  Rachman sustine insa ca acum acest lucru nu ar mai fi posibil, deoarece decidentii politici cunosc istoria si nu o vor mai repeta, iar in cazul unui crah mondial, oamenii si-ar pierde economiile si slujbele, dar nu ar cadea in saracie lucie, ca in anii  Marii Crize Economice din anii ’29-’33.

author avatar
Arpad Dobre
368 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger