AcasăNewsFilmulețele românești care rup internetul

Filmulețele românești care rup internetul

Mai multe filmulețe fac senzație în mediul online, dar dincolo de amuzamentul pe care îl provoacă acestea transmit un mesaj cât se poate de clar, un avertisment serios: să fim atenți la ce alimente consumăm. Piața din România este zilnic contaminată cu produse alimentare de cea mai joasă calitate, românii fiind nevoiți să-și hrănească familiile cu rebuturile occidentale.

Vă e cunoscut răspunsul la întrebarea “aveți roșii românești?”:  “Desigur, roșii românești din Turcia, Grecia, Spania…”. Mai sunt legume românești în piețe? Poate că da. Dar se pare că românii au din ce în ce mai multe dificultăți în a le găsi. Vizionați în clip cât de românești sunt legumele și fructele din piețele autohtone.

Clipul de mai jos este o gură de aer proaspăt în aceste zile când se discută din ce în ce mai mult despre  dublul standard. „Prospețimea” cărnii congelate și proveniența porcului românesc din China.

Să nu uităm de recentul scandal cu peștele contaminat adus în România, din lacurile industriale poluate din Italia, Spania și Franța. Cea mai creativă formă de combatere a acestui fenomen am descoperit-o într-un scurt film care pune lucrurile în perspectivă. Filmulețul este viral în social media și a strâns deja sute de mii de vizualizări.

author avatar
Andrei Coman