Cauta

Filmul „The Artist”, marele castigator al premiilor Cesar 2012. VEZI lista laureatilor!

Lungmetrajul „The Artist” a obtinut cele mai multe trofee la gala Cesar 2012. Printre cele sase premii se numara cel pentru cel mai bun film si cel mai bun regizor. Cea de-a 37-a editie a premiilor Cesar, echivalentul francez al Oscarurilor, s-a desfasurat vineri seara, la Theatre du Chatelet din Paris si a fost prezentata de actorul si regizorul Antoine de Caunes.

 

(foto: realitatea.net)

Pelicula alb-negru „The Artist”, realizata ca un omagiu filmului mut de la Hollywood, a fost nominalizata la 10 categorii si a aobtinut nu mai putin de sase premii, printre care cele pentru „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor” (Michel Hazanavicius) si „cea mai buna actrita” (Berenice Bejo), conform Mediafax. Desi multi se asteptau ca actorul Jean Dujardin, care a castigat majoritatea premiilor acestui sezon, inclusiv Globul de Aur si BAFTA, dar si trofeul pentru interpretare la Festivalul de la Cannes 2011, sa obtina premiul la categoria „cel mai bun rol principal masculin”, protagonistul lungmetrajului a fost invins de actorul Omar Sy, premiat pentru rolul din „Intouchables”.

Filmul „Polisse”, cel care detinea cele mai multe nominalizari la gala Cesar 2012, treisprezece, a obtinut doar doua premii – pentru cel mai bun montaj si cea mai buna speranta feminina. Pelicula „L’exercice de l’Etat”, de Pierre Schoeller, care avea 11 nominalizari, a primit trei premii, printre care cel pentru cel mai bun scenariu original. In premiera in istoria premiilor Cesar, trofeul pentru cea mai buna speranta feminina a fost acordat ex-aequo, actritelor Naidra Ayadi („Polisse”) si Clotilde Hesme („Angèle et Tony”).

Iata lista completa a castigatorilor premiilor Cesar 2012:

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version