AcasăNewsFilmul incidentului care a invrajbit America

Filmul incidentului care a invrajbit America

Politistul care a ucis, sambata, la Cleveland (Ohio) un copil de 12 ani care se juca cu un pistol ”airsoft”, a tras in el la cateva secunde dupa ce a ajuns la fata locului, potrivit unei inregistrari video difuzata miercuri, la cererea familiei.

Tamir, surprins în timp ce Tamir Rice lua la ţintă trecătorii
În câteva secunde soarta băiatului de culoare a fost pecetluită

In inregistrarea, care este fara sonor si dureaza aproximativ opt minute, se observa cum Tamir Rice isi indreapta arma catre un trecator, o invarte pe deget ca in filme si apoi o pune la centura, in timp ce merge pe un trotuar langa parcul unde a fost ucis. Apoi Tim da un telefon, face un bulgare si se aseaza sub un chiosc din parc. Intre timp, un martor suna politia, anuntand prezenta ”unui tip care are un pistol”, potrivit inregistrarii audio. ”Probabil ca este o arma falsa pe care o indreapta catre trecatori”, a mai spus apelantul, care a adaugat ca este vorba de un copil. Din nefericire, operatorul nu a semnalat aceste doua ultime amanunte agentilor care au fost trimisi la fata locului. La scurt timp, se poate vedea masina politiei venind in viteza si franand direct pe peluza din parc, langa chiosc. Baiatul se indreapta spre masina fara sa i se vada arma in mana. Nu ridica mainile sus si pare ca vrea sa ia ceva de la centura,  moment in care unul din politistii iesiti din masina deschide focul.

”Agentii l-au somat de trei ori sa ridice mainile”

Timothy Loehman (26 de ani) , cel ce a tras, este in politie din martie, dar colegul sau (cel care conducea masina), Frank Garmback (46 de ani) este din 2008 in serviciu. Adjunctul politiei din Cleveland, Edward Tomba, a explicat: ”Agentii l-au somat de trei ori sa ridice mainile sus”, precizand ca videoul, facut public la cererea familiei, „nu este destinat exonerarii” agentilor implicati. Luni, politia a subliniat ca agentii nu au putut vedea ca arma tanarului era una falsa. Loehman si Garmback sunt suspendati din functie si cercetati.

14 adolescenti, ucisi de politie din august

Moartea lui Tim Rice a turnat gaz peste foc, in conditiile in care un alt politist alb, care a ucis un tanar de culoare, Michael Brown,  a fost exonerat de acuzare, generand actualele violente din Ferguson (Missouri). In Fergusson, cadavrul unui alt tanar de culoare, DeAndre Joshua (20 de ani) a fost gasit intr-o masina, impuscat in cap si avand hainele incendiate. Pe de alta parte, dupa moartea lui Brown (9 august) cel putin 14 adolescenti (din care sase negri) au fost impuscati mortal politie in SUA.

author avatar
Tudor Borcea
2.023 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger