AcasăNewsFillon o tine pe a lui: Si ce?

Fillon o tine pe a lui: Si ce?

Candidatul dreptei la alegerile prezidentiale franceze, deja afectat de ancheta privind presupuse angajari fictive, a confirmat ca a primit costume de lux in valoare de mii de euro.

”Un prieten mi-a oferit costume, in februarie. Ei si? Observ ca viata mea privata face obiectul unor anchete din toate directiile si ca numai mie mi-e rezervat acest tratament”, a declarat Francois Fillon intr-un interviu pentru cotidianul Les Echos. ”Nu stiu cine tot incearca sa-mi faca rau”, a adaugat el. Anterior, Le Journal de Dimanche dezvaluia ca un ”prieten generos”  a semnat, in 20 februarie, un cec in valoare de 13.000 de euro pentru doua costume cumparate de la un butic parizian de lux, Arnys, ”la cererea lui Fillon”. Din 2012, potrivit JDD, Arnys a primit tot in contul unor produse cumparate de Fillon, 35.500 de euro in cash, dintr-un total de 48.500 de euro. Deputatii socialisti se intreaba daca Fillon, deputat de Paris, a declarat aceste donatii, in conditiile in care, potrivit unei decizii din 2011 a biroului Adunarii Nationale, este obliogatorie declararea oricarui ”cadou sau avantaj” care au o valoare de peste 150 de euro. Exceptia fac cadourile oferite ”in cadru strict privat” din partea unor apropiati, a precizat insa Adunarea, in 2013.

Macron imprumuta 8 milioane de euro

Emmanuel Macron va imprumuta aceasta suma de la o ”banca franceza privata” pentru campania sa prezientiala,  a declarat ieri secretarul general al miscarii ”En Marche!”, deputatul socialist Richard Ferrand, pentru BFMTV. Ferrand nu a precizat despre ce banca e vorba. El a confirmat ca ”En Marche!” a primit pana acum 6,5 milioane de euro, donatii private.

author avatar
Tudor Borcea
73 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger