AcasăNewsFilipine: Stare de urgenta in urma trecerii taifunului ce a curmat mii...

Filipine: Stare de urgenta in urma trecerii taifunului ce a curmat mii de vieti intr-un singur oras (VIDEO)

Situatie greu de imaginat in Filipine. Dezastrul provocat de furia naturii a luat un numar impresionant de vieti si a provocat pagube imense in Tacloban. Autoritatile au anuntat instituirea starii de urgenta in acest oras devastat, practic, de taifunul Haiyan.

Urmare a situatiei fara precedent, orasul filipinez Tacloban a fost plasat sub stare de urgenta, luni, anunta Phillipine Star. Aproximativ 10 mii de oameni si-au pierdut vietile ca urmare a trecerii taifunului Haiyan peste regiunea amintita, iar alte cateva mii sunt dati disparuti. Vantul puternic si precipitatiile insemnate au facut prapad in jur, lasand locuitorii fara un acoperis deasupra capului, fara sursa de hrana si caldura si, mai grav, fara speranta ca problemele lor se vor rezolva curand.

Taifunul care a semanat groaza in randul filipinezilor a lovit uscatul – provinciile Leyte si Samar – in cursul zilei de vineri. De atunci, locuitorii ramasi fara case si in zone izolate incearca disperati sa gaseasca solutii pentru a suprevietuit de pe o zi pe alta. Echipele de interventie incearca sa elibereze drumurile si sa refaca sistemul de alimentare cu energie electrica.

[youtube]l3aTd51wAdk[/youtube]

[youtube]JkVnJ2lhYKU[/youtube]

[youtube]pihW8wTa3wA[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
300 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger