AcasăNewsFiica lui Duicu a incercat sa scape de telefonul cu care copia...

Fiica lui Duicu a incercat sa scape de telefonul cu care copia la BAC in timpul bataii cu politistii

Procurorii au deschis dosar penal in cazul Adinei Duicu, fiica fostului presedinte al CJ Mehedinti Adrian Duicu

Altercatia de zilele trecute in care fiicele si sotia fostului presedinte al CJ Mehedinti, Adrian Duicu, au sarit la politisti s-a declansat si pentru a masca o proba indubitala din care rezulta ca Adina Duicu a copiat la ultima proba a bacalaureatului.

Procurorii au deschis dosar penal in cazul Adinei Duicu, fiica fostului presedinte al CJ Mehedinti Adrian Duicu

Iuresul din fata Colegiului Tehnic “Dierna” din Orsova a avut la baza un telefon mobil pe care Adina Duicu il avea asupra sa la ultima proba a bacalaureatului.

Filmul evenimentelor

Potrivit procurorilor, in momentul iesirii din sala unde sustinuse proba de chimie a examenului de bacalaureat, Adina Duicu a refuzat sa fie perchezitionata corporal, anchetatorii reusind sa o verifice abia dupa aceasta i-a dat mamei sale telefonul mobil pe care il avea la „brau”. „A avut un telefon mobil asupra sa eleva respectiva, a refuzat sa il predea, a refuzat sa fie perchezitionata.

Adrian Duicu

De fapt, de la acest telefon mobil a si plecat incidentul ulterior. Procurorul si echipa de politisti au asteptat sa se termine proba ca sa nu impiedice ancheta desfasurarea examenului de bacalaureat. La terminarea probei, eleva a fost condusa in Cancelarie de catre politisti, unde astepta procurorul de caz. Procurorul de caz s-a prezentat, s-a legitimat, i-a spus elevei ca urmeaza sa fie perchezitionata corporal daca nu preda de bunavoie obiectele pe care le are asupra sa”, a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti. Potrivit acestuia, eleva a refuzat si a solicitat sa fie asistata de un avocat in timp ce este perchezitionata corporal. „Desi nu era obligatorie asistenta in cazul respectiv, tocmai pentru a evita orice suspiciuni, procurorul a fost de acord, a fost intrebata daca are vreo ruda in proximitatea liceului ca sa anunte un avocat, a sustinut ca nu, desi ulterior s-a dovedit ca avea mai multe rude. Era vizibil ca sub tricou, la brau, avea un obiect care putea sa fie un telefon, dar ea a sustinut ca avea telefonul in masina. I s-a propus sa dea unui ofiter de politie cheile masinii sa i se aduca telefonul, a refuzat pe motivul ca nu umbla nimeni in masina ei fara consimtamantul sau, situatie in care a fost condusa la masina sa isi ia telefonul. Cand a ajuns in apropierea masinii, au venit rudele. Cand s-a apropiat de masina, a scos telefonul de la brau si i l-a dat mamei sale, moment in care politistul a intervenit si a luat telefonul de la persoana respectiva. Persoana respectiva (n.r. – mama Adinei Duicu) l-a muscat pe politist de mana, l-a zgaraiat pe ochi. A fost nevoie sa o imobilizeze pentru a inceta agresiunea, a intervenit si sora fetei suspectate de frauda si l-a palmuit pe politistul respectiv”, a precizat procurorul.

 

author avatar
Andrei Coman
431 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger