AcasăNewsFifor: Trebuie să lăsăm tinerilor o ţară unită şi suverană; eroii n-au...

Fifor: Trebuie să lăsăm tinerilor o ţară unită şi suverană; eroii n-au murit degeaba

Vicepremierul Mihai Fifor a declarat marţi seară, într-o alocuţiune rostită în faţa Mausoleului de la Mărăşeşti, unde au avut loc manifestări dedicate memoriei eroilor căzuţi în Primul Război Mondial, că sacrificiul acestora nu a fost zadarnic şi că avem responsabilitatea de a lăsa generaţiilor următoare o ţară unită, independentă şi suverană.

Foto Facebook

„Mulţumim pentru ţara pe care ne-aţi lăsat-o, cu preţul vieţii, unită, independentă, mândră şi suverană. Vă asigurăm, dragii noştri buni şi străbuni, că sacrificiul vostru nu a fost şi nu va fi zadarnic. Înţelegem responsabilitatea pe care aţi transferat-o pe umerii noştri, pentru că la rândul nostru trebuie să lăsăm celor care vin după noi o ţară la fel de puternică, la fel de mândră, la fel de independentă”, a declarat Fifor.

Acesta a amintit, printre altele, că Primul Război Mondial avea să ducă la împlinirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, dar acest lucru s-a făcut cu sacrificiul suprem a peste 200.000 de militari care au murit pe câmpurile de luptă, a peste 130.000 de militari care au decedat în lagăre, la care se adaugă şi victimele din rândul populaţiei civile răpuse de boli, de foamete sau executate de trupele de ocupaţie.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
115 afisari

1 COMENTARIU

  1. Domnule Fifor chestia cu trebuie sau poate este vorba de claca ,vorba aruncata in vant .
    Ai de-au murit au murit 90% degeaba sau din vina conducatorilor :au fost trimisi la moarte sigura fiinca armata a fost si ramane prost pregatita cu ofiteri prost pregatiti ,cu arme vechi si de multe ori ramasi fara munitie ,arma devenind o bata !!.
    Vezi afacerea Skoda si Focker a tradatorului Carol al ll lea ,el e unul din cei vinovati de dezatrul pe frontul din rasarit .
    Vorbesti de tara suverana ??,stii care-s conditiile ca o tara sa fie cu adevarat suverana dle ministru ??,Romania e datoare peste 100 MILIARDE DE EURO !!,vezi declaratia FMI si BM !!
    vezi cat din capitalul din bancile din Romania este romanesc ??,vezi ce inseamna cei 88% capital strain !! si vorbesti de suveranitate ??,era bun odata STEFAN GHIORGHIU mai lamurea politrucii inainte de ai trimite la functii de conducere.
    Azi orce CUC e ministru !!.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger