AcasăNewsFifor se lauda: Romania are rachete balistice la Deveselu!

Fifor se lauda: Romania are rachete balistice la Deveselu!

Mihai Fifor, un fel de Dancila la scara balistica

Cand credeam si noi ca Armata a ramas singura institutie zdravana din tara, in care sa-ti pui nu numai nadejdea, ci si speranta c-o vom scoate la capat in caz de pardon si Doamne, fereste!, apare Mihai Fifor si da cu racheta-n gard. Si nu-i orice fel de racheta, e din aceea balistica, sa bage spaima-n Putin si nu altceva! Spaima in Putin, ne indoim ca a bagat-o, dar oaresce frisoane pe holurile NATO a provocat, caci o asemenea declaratie tampa socheaza si daca ar fi rostita de oameni din linia a doua, daramite de ditamai ministrul al Apararii Nationale!

Mihai Fifor un fel de Dancila la scara balistica

Rar ne-a fost dat sa avem parte de o conducere a MApN atat de slab pregatita, ca sa nu zicem cu un grad ridicat de idiotenie. Luat pe sus de valul entuziasmului, Mihai Fifor s-a trezit vorbind la Antena 3 despre rachetele balistice pe care Romania le tine ascunse la Deveselu. „Evident ca niciodata presedintele Putin nu o sa fie extrem de incantat de faptul ca in Romania se dezvolta capabilitati militare foarte serioase. Cum ar putea fi vreodata presedintele Putin incantat de faptul ca in Romania avem baza militara de la Deveselu, cu rachetele balistice, cum ar putea vreodata presedintele Putin sa fie incantat ca avem baza de la Mihail Kogalniceanu, populata cu militari americani si noi insistam in continuare fata de Statele UNite in parteneriatul strategic sa asiguram permanenta militarilor americani pe teritoriul romanesc? Cum ar putea vreodata Federatia Rusa sa fie incantata ca Romania isi dezvolta capabilitatile navale?”.

Trecem peste faptul ca ministrul Apararii Nationale a facut curent dupa strategica intalnire dintre Vladimir Putin si Donald Trump, dar nu putem ignora si obraznicia acestui personaj umilitor pentru istoria militara a patriei. Unde s-a mai pomenit ca un ministru sa se laude ca insista pe langa SUA sa-si continue prezenta „militarilor americani pe teritoriul romanesc”? Pic de mandrie si orgoliu, doar slugarnicie unsuroasa, de care iti vine sa te stergi incontinuu.

Tras de urechi de partenerul strategic, Mihai Fifor a revenit cu precizari miercuri, la prima ora. De fapt, baza de la Deveselu nu gazduieste rachete balistice, nici sisteme de interceptare, a incercat s-o dreaga slinosul de la Aparare: „Niciodata nu as putea afirma ca la baza de la Deveselu se afla rachete balistice. A fost o greseala de intelegere, de interpretare”. Nu, Fifore, greseala a fost cand te-a pus Dragnea la MApN! N-ai ce cauta acolo, locul celor ca tine e la poarta Ambasadei americane, sa ridice bariera si sa salute cand trece seful, dezlipi-ti-ai buzele de la dosul lui!

author avatar
Cristina Elvira
938 afisari

4 COMENTARII

  1. In ultimii ani au fost numai jarle la ministerul apararii,se dau atotstiutori insa habar nu au despre aparare,armament si tot ce este despre militarie.Basififorul asta mareste doar gazele de sera de pe Terra si mai este si fudul.Macar sa stie cum o racheta antiracheta balistica ce proprietati are si tot tacamul,doar abereaza sa se dea mare si mandru de ce nu stie,nimic.

  2. Un nemernic,parcă intenționat face jocul rușilor. Această declarație iresponsabilă era de mult așteptată de propaganda rusească, care oricum ne acuzau că la Deveselu nu e scut de apărare ci bază pt atacarea Rusiei. Până acum trebuia să fie demis. Iar dacă întradevăr acolo sunt rachete balistice, trebuie judecat pt divulgare de secrete de stat și poate de înaltă trădare

  3. Mai prostanacilor din presa mai ales chilotarele ce prezinta presa pe orice tema ele nestiind sapunaa un prezervativ pe phula. Racheta balistica inseamna care interfereaza pe o traiectorie data. Nu inseamna ca poate fi ofensiva. Racheta balistica si racheta din bateria Patriot putin stiu ca ea poate fi si defensiva dar si ofensiva asupra unor avioane. Asta nu o face balistica. Racheta de modelism nu e o racheta balistica ea nu interfereaza dupa o traiectorie data ea mergec asa in doru puli precum Bianca lui Bote dupa portofel cu bani. Parca ar fi zis omu avem racheta ce da la buci cu electroni… Ma ce prostavani.

  4. Uite rachetele V1 ale nemtilor nu erau balistice ele loveau la plesneala, e cand von Braun de la Nasa a facut V2 stratoferice si giroscopice au devenit balistice ca plezneau la o apropiere de 500 m tinta. Racheta de intampinare defensiva ce urmeaza o traiectorie e balistica daca intampina atacul. Ca daia faceau romanii balista o sageata de fier cu un arc tractabil mecanic ce strapungea flocii ?elefantilor lupta si berbeci sau catapulte. Adica erau sigure pe traiectoria urmata.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger