AcasăNewsFifor i-o trage peste nas lui Codrin Ștefănescu și „listei negre scornite”

Fifor i-o trage peste nas lui Codrin Ștefănescu și „listei negre scornite”

„Nimeni nu face liste  [negre] în PSD. Eu înţeleg că există o parte dintre colegi supăraţi, este absolut firesc. Suntem un partid mare, un partid care a trecut printr-un congres, suntem un partid care şi-a ales în mod democratic conducerea. De data asta, nu cred că mai poate cineva să spun că congresul nu a fost deschis. Dacă nici acum nu s-a jucat democratic, deschis. Chiar nu au mers nici măcar celebrele cooperative din Partidul Social Democrat”, a declarat Mihai Fifor.

Sursa foto: Facebook

Fostul purtător de cuvânt al Partidului Social Democrat a condamnat atacurile din partea colegilor la adresa conducerii: „A-ţi ataca un coleg în public nu este un lucru care să îţi facă cinste. Dacă eşti un om vertical şi un om corect şi un bun coleg de partid spui ce ai de spus în forul tău statutar. Vreau să spun că nimeni nu a contestat pe nimeni au dorit să se înscrie pentru diverse poziţii s-au înscris. (…) Într-o competiţie, cineva câştigă, cineva pierde. Asta înseamnă competiţie. Dacă eşti un bun coleg, după ce s-a terminat competiţia, strângi mâna celor care au câştigat şi continui lupta. Asta înseamnă camaraderie, asta înseamnă să fii pe aceeaşi parte a baricadei, nu înseamnă că de a doua zi începi să-i injuri pe ăia pe care nu ai reuşit să-i infrîngi într-o competiţie deschisă”.

Recent numitul secretar-general al PSD a continuat să se împotrivească lipsei de disciplină din cadrul formațiunii: „Tu nu poţi să ieşi din linia partidului. Câtă vreme ce se decide şi se stabileşte prin vot o linie de urmat, această linie devine obligatorie pentru toţi membrii de partid. Exprimi în forul statutar şi după ce s-a votat o decizie, aplici decizia partidului. Asta este! Nu te obligă pe nimeni să vii la partid”.

Acesta a explicat sancţiunile aplicate de premierul Viorica Dăncilă, președinta formațiunii în ultimul CEx al PSD. Robert Negoiţă a fost sancţionat pentru că a atacat prea des partidul în public, iar Şerban Nicolae pentru că nu a respectat linia partidului, votată în forurile statutare. ”Lista neagră este absolut o poveste. Nimeni nu-l dă afară pe Codrin Ştefănescu din partid, nimeni nu îl dă afară pe Cătălin Rădulescu din partid, nimeni nu-l dă afară pe Liviu Pleşoianu din partid”, a mai declarat Fifor.

Codrin Ştefănescu a lansat zilele trecute „bomba” pe Facebook cum că a apărut o „listă neagră în PSD”: „Mi-au spus câţiva colegi de încredere că a apărut în partid Lista Neagră din PSD. Am făcut rost de ea. M-am uitat peste numele de acolo. Sunteţi toţi”.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc