AcasăNewsFifor ar vrea mărirea sancţiunilor pentru apelurile false la 112, după ce...

Fifor ar vrea mărirea sancţiunilor pentru apelurile false la 112, după ce o adolescentă a pus degeaba pe jar autorităţile, în Capitală

Școlile, controlate de ministrul Mihai Fifor

”O farsă iresponsabilă” de genul celei puse la cale de fata din Constanţa care a pus recent în alertă poliţiştii, jandarmii Capitalei, anunţând că ar fi fost sechestrată, undeva în zona Drumul Taberei, ar trebui să aducă schimbări, în sensul unor înăspriri a sancţiunilor, dă de înţeles ministrul interimar al Internelor.

”O să discutăm în Guvern săptămâna viitoare şi o să venim cu o propunere. Amenda (ar trebui) să fie mărită, sigur că da. (…) În toate ţările membre ale UE sancţiunile sunt drastice pentru joaca aceasta la (…) numărul de urgenţă”, a declarat Mihai Fifor, sâmbătă, la Digi24, cu trimitere la faptul că la momentul de faţă amenda într-un astfel de caz de falsă alertare a autorităţilor e de doar 500 de lei.

Amintim că a fost vorba despre o mobilizare semnificativă în Bucureşti, seara trecută, urmare a apelurilor făcute de o fată de 16 ani, care anunţase la 112 că ar fi fost sechestrată într-un apartament. Într-un final, după circa patru ore de căutări, s-a conchis că e vorba de un apel fals. De altfel, adolescenta ar fi recunoscut că este o farsă, din câte s-a confirmat de la nivelul IGPR. Mai mult, dinspre Poliţia Capitalei, Diana Sarca a anunţat, sâmbătă, că tânăra ar fi motivat totul spunând că ”era supărată pe prietenul ei”.

504 afisari

4 COMENTARII

  1. In cazul apelurilor false: Amenda mult mai mare sau imputarea cheltuielilor cu deplasarea fortelor de ordine.

  2. dar de afacerile Caracal, Galati si restul disparutilor negasiti si traficati, ceva noutati?….ceva masuri? in rest e mare promptitudinea…..bugetarii sunt scutiti de pedepse???

  3. O bataie de joc la adresa autoritatilor. Stii ca nu te pot localiza si le dai de lucru, 6 ore ca sa localizeze un apel…intr-o situatie reală suntem pierduți.

  4. Retardații dracului, puneți pe drum structurile statului de pomană, munca în folosul comunități va dădeam drept pedeapsă.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger