AcasăNewsFidel Castro se va intalni cu Papa Benedict al XVI-lea

Fidel Castro se va intalni cu Papa Benedict al XVI-lea

Fostul lider cubanez Fidel Castro a anuntat ca se va intalni „cu placere”, miercuri, cu Papa Benedict al XVI-lea, aflat in vizita oficiala in Cuba, potrivit unui articol publicat marti seara pe site-ul oficial Cubadebate.

„Il voi saluta cu placere maine, miercuri, pe excelenta sa Papa Benedict al XVI-lea, cum am facut si cu Ioan Paul al II-lea (in 1998), un om pentru care contactul cu copiii si umilii cetateni ai poporului suscita invariabil sentimente de afectiune”, scrie fostul lider cubanez, in varsta de 85 de ani, care s-a retras de la putere in 2006.

„Am decis, prin urmare, sa-i solicit cateva minute din pretiosul sau timp, cand am aflat de la ministrul nostru de Externe, Bruno Rodriguez, ca el agreeaza acest contact modest si simplu”, adauga fratele mai mare al presedintelui Raul Castro, care i-a succedat la putere.

Intalnirea intre Benedict al XVI-lea si parintele Revolutiei cubaneze ar putea avea loc dupa mesa publica pe care o va celebra Papa la ora 9.00 (17.00, ora Romaniei), si inainte de plecarea sa prevazuta la 17.00 (joi, 1.00, ora Romaniei). Benedict al XVI-lea s-a intalnit marti cu Raul Castro, la Palatul Revolutiei din Havana, centrul puterii comuniste cubaneze.

Dupa o mesa publica oficiata luni la Santiago de Cuba, Papa urmeaza sa celebreze miercuri o alta slujba, in Piata Revolutiei din Havana, inainte de a parasi Cuba cu destinatia Roma.

author avatar
Ciprian Purice
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger