AcasăNewsFetita cu SHU internata la "Marie Curie" ar putea fi externata astazi

Fetita cu SHU internata la „Marie Curie” ar putea fi externata astazi

Singurul copilas din randul celor care s-au confruntat cu simptomele sindromului hemolotic uremic, diagnostic ce implica, printre altele, probleme renale, ar putea pleca in cursul acestei zile acasa, alaturi de parintii sai.

Este vorba despre fetita in varsta de doi ani din Brasov, transferata la Spitalul de urgenta pentru Copii „Marie Curie” din Capitala pe 19 martie. Avand in vedere faptul ca, dupa mai multe saptamani in care a fost supravegheata de catre specialistii de la aceasta unitate medicala din Bucuresti, timp in care a facut si dializa peritoneala, starea ei e cu mult mai buna fata de moemntul la care a fost adusa la unitatea medicala din sectorul 4 al Bucurestilor, doctorii iau in calcul varianta de a o externa in cusul acestei zile, din cate anunta Ministerul Sanatatii (MS).

Insa chiar daca pleaca acasa, fetita va ramane sub monitorizarea specialistilor. Mai percis, cazul va fi urmarit in urmatoarele luni, mai exact circa un an. Copila „se simte foarte bine, (…) o vom supraveghea in continuare, pentru ca forma de SHU pe care a avut-o a fost o forma extrem de severa”, a precizat sefa Sectiei de Nefrologie de la „Marie Curie”, medicul Balgradean amintind ca insuficienta renala in cazul micutei a fost „grava”.

In aceasta dimineata, ministrul Sanatatii insusi a fost la spitalul amintit. Achimas-Cadariu a tinut sa mentioneze faptul ca „nu s-au facut raportari la timp”, si ca ar vrea sa se gaseasca o modalitate „sa imbunatatim legatura, comunicarea cu spitalele”. „Sper ca am invatat cu totii ceva din aceasta experienta”, a sustinut seful MS.

sursa foto: mscurie.ro

author avatar
Cristina Stefan
87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger