AcasăNewsFetele nude de la FEMEN au fost torturate de KGB

Fetele nude de la FEMEN au fost torturate de KGB

Fetele erau cu sanii goi, dar purtau mustata a la Lukasenko

Trei ucrainence din miscarea FEMEN, care protesteaza de regula goale, sustin ca au fost torturate de agenti KGB din Belarus.

Fetele erau cu sanii goi, dar purtau mustata a la Lukasenko

Cele trei domnisoare se afisasera dezbracate de la brau in sus in fata cladirii KGB din Minsk, protestand impotriva controversatei realegeri a presedinte belarus Alexandr Lukasenko, in urma unui scrutin marcat de fraude.

Saltate din gara

Dupa protest, fetele n-au mai dat niciun semn de viata, suratele lor alertand autoritatile din Belarus cu privire la disparitia lor. Inna Sevcenko, Oksana Saciko si Alexander Nemcinova au povestit ulterior ca au fost ridicate de politisti si de agenti ai KGB din gara din Minsk, unde asteptau trenul sa se intoarca in Ucraina. Barbatii le-au legat la ochi si le-au urcat intr-un autobuz, cu care au mers toata noaptea,  pana la o padure din regiunea Gomel, la 320 km sud-est de Minsk.

Lasate goale in padure

Acolo, femeile au fost obligate sa se dezbrace complet, la o temperatura de zero grade, au fost stropite cu petrol si amenintate ca li se va da foc. Unul din agresori le-a amenintat cu un cutit, cu care le-a taiat si suvite de par. Cele trei au povestit ca toata intamplarea a fost filmata de agresori, care le-au abandonat apoi fara imbracaminte si fara acte in mijlocul padurii. Acestea au iesit din padure si s-au intalnit cu un localnic care le-a oferit un telefon mobil pentru a chema ajutor.

Vadim Zaitev, seful KGB din Belarus a declarat ca acuzatiile ca ar fi fost implicati ofiteri din fortele speciale sunt o grava provocare la adresa serviciului. „Femeile pot spune ce vor. Noi vom investiga cine se afla in spatele acestei provocari grosolane”, a declarat Zaitev.

author avatar
Adina Mutar
957 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger