AcasăNewsFestivalul de la Cannes, 2012: Cosmina Stratan si Cristina Flutur, premiul pentru...

Festivalul de la Cannes, 2012: Cosmina Stratan si Cristina Flutur, premiul pentru interpretare

Mungiu, alaturi de cele doua protagoniste din "Dupa dealuri" (foto: bzi.ro)

Cosmina Stratan si Cristina Flutur, protagonistele filmului „Dupa dealuri/Beyond the Hills”, pentru care Cristian Mungiu a obtinut, duminica, premiul pentru cel mai bun scenariu, au castigat trofeul pentru interpretare feminina la Festivalul de Film de la Cannes.

Mungiu, alaturi de cele doua protagoniste din "Dupa dealuri" (foto: bzi.ro)

Seara romaneasca la Cannes. Pe langa premiul obtinut de Cristian Mungiu, duminica, la editia Cannes 2012, cele doua inteprete ale rolurilor principale feminine in pelicula „Dupa dealuri/Beyond the Hills”, Cosmina Stratan si Cristina Flutur, au obtinut premiul pentru interpretare feminina.

FilmulDupa dealuri”, al carui scenariu si regie sunt semnate Cristian Mungiu este bazat pe fapte reale si spune povestea a doua fete, Alina (Cristina Flutur) si Voichita (Cosmina Stratan). Tinerele au crescut la orfelinat si s-au regasit dupa o perioada, intr-o manastire izolata din tara. La un moment dat, Alina vrea sa plece din Romania si ar vrea sa o ia cu ea si pe prietena ei, insa Voichita nu ar vrea sa paraseasca manastirea. Alina ajunge sa il infrunte pe preotul manastirii si este dusa la spital, cei care ajung sa o ingrijeasca crezand ca este posedata de diavol.

Alaturi de Cosmina Stratan si Cristina Flutur, din distributia filmului “Dupa dealuri” mai fac parte Dana Tapalaga, Catalina Harabagiu si Valeriu Andriuta.

[youtube]TuY3O-zU51M[/youtube]

1.315 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger