AcasăNewsFestival rock fara barbati

Festival rock fara barbati

Festivalurile de muzica suedeze au fost teatrul mai multor cazuri de agresiuni sexuale asupra femeilor, in ultimii ani, politia inregistrand o avalansa de plangeri. Insa actrita Emma Knyckare a decis ca fenomentul trebuie atacat altfel.

În Suedia violurile pe muzică îngrijorează autoritătile

Adica punerea in practica a unui festival de rock unde barbatii vor fi exclusi. Emma Knyckare, care este si prezentatoare de radio, a abordat ideea public, pe Twwitter. ”Ce parere aveti daca vom crea un festival cu adevarat cool unde singurele persoane care nu vor avea acces vor fi barbatii, o masura care va dura pana cand toti barbatii invata sa se poarte?”, a scris Emma pe reteaua de socializare. Cel mai mare festival de muzica din Suedia, Bravalla, si-a anulat editia din 2018 dupa ce politia din Norrkoping (est) a  primit  plangeri pentru viol si alte agresiuni sexuale in timpul festivalului care a avut loc saptamana trecuta.

Fapte care au avut loc si la editia din 2016, unde au fost raportate 12 cazuri de agresiuni sexuale si cinci de viol. Eveniment de patru zile organizat incepand cu 2013, Bravalla a strans anul acesta 45.000 de spectatori, pe afis fiind trupe ca Linkin Park, System of a Down sau Prophets of Rage. Luni, organizatorii festivalului, compania germana FKP Scorpio, au decis anularea viitoarei editii. ”Nici un cuvand nu poate sa ne descrie tristetea. Regretam si condamnam ferm aceste acte. Nu este normal si nu acceptam asemenea comportamente”, a arata intr-un comunicat. Dupa ce a primit sprijinul unui important numar de persoane, Emma a confirmat ulterior ca va organiza un eveniment anul viitor. ”Primul festival del rock fara barbati din Suedia va avea loc in 2018. Zilele urmatoare voi strange un grup de organizatori si sefi de proiecte care vor constitui echipa ce va gestiona festivalul”. Deja, in 2014 si 2015, o dezbatere aprinsa a izbucnit pe scena politica suedeza dupa mai multe agresiuni comise impotriva tinerelor imigrante in timpul unor festivaluri muzicale.

author avatar
Tudor Borcea
64 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger