AcasăNewsUPDATE. O RUŞINE de protest în Piaţa Constituţiei: s-au adunat doar 10...

UPDATE. O RUŞINE de protest în Piaţa Constituţiei: s-au adunat doar 10 oameni. Andruș, la Afumaţi: „Unii stau pe cuptor și iubesc nevasta” (VIDEO)

Foarte puţini protestatari au mers, încă de la primele ore ale dimineţii de duminică, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, pentru manifestaţia avizată de primarul Nicuşor Dan.

Ora de începere a protestului a fost stabilită pentru ora 9.30.

UPDATE ora 13.20: Marele protest anunțat în Piața Constituției din București, aprobat pentru ziua de duminică, este un eşec. Sunt aproximativ 10 persoane în Piața Constituției şi un singur tractor, la protestul Dianei Șoșoacă, pentru care a fost dată aprobare de trei zile.

Reamintim, protestul a fost avizat pentru 5.000 de oameni, 200 de vehicule grele, 100 capete tractor, 100 de TIR-uri.

Un protest mai mare e la Afumaţi

Dănuț Andruș, unul dintre cei mai vizibili protestatari din aceste zile, a vorbit de la Afumaţi, unde fermierii s-au adunat în număr mult mai mare, despre situaţia aberantă de duminică.

„Nu ne afiliem politic, politicienii trebuie să facă legi bune, nu în stradă. Politicienii nu au de ce protesta la salariile lor. Ce să căutăm la protestul organizat de un partid politic?

Noi am tras un semnal de alarmă, oamenii au ieșit în stradă unde au putut, mulți nu au putut, dar avem susținere la nivel național. E în folosul tuturor fermierilor care trăiesc în România, o parte au înțeles, o parte stau pe cuptor și iubesc nevasta.

Nu sunt lider, am venit în calitate de protestatari, niciunul nu suntem lideri. Poate mie mi-a dat Dumnezeu darul de a vorbi, nu am nimic de justificat în fața societății„, a declarat Andruș, la Afumați.

_______________________________________

UPDATE ora 9.40: Răsturnare de situație la protestul din București. Un singur tractor e în Piața Constituției unde erau așteptați 5.000 de fermieri.

Transportatorii și fermierii sfidează mitingul inițiat de oamenii senatoarei Diana Șoșoacă. Programul anunțat nu s-a respectat, iar protestatarii nu au ajuns la locul de întâlnire stabilit.

Foarte mulți fermieri și transportatori au spus că vor să ajungă în București, dar ținând cont că este un miting anunțat de Diana Șoșoacă, foarte puține persoane au ales să mai vină la protest.

______________________________________

Ştirea iniţială:

S-au deplasat pe Şoseaua Alexandriei

Potrivit traseului aprobat, de la ora 6.00 urma să aibă loc adunarea mijloacelor auto (maxim 100 tractoare şi 100 capete tractor de tir) pe Șos. Alexandriei, iar între orele 6:30-7:00, era programată deplasarea mijloacelor auto până în Piaţa Constituţiei.

Duminică dimineață, la ora 7.30, în Piața Constituției erau un cap tractor de TIR cu un tractor pe platformă și trei autovehicule civile.

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a declarat referitor la protestul fermierilor și transportatorilor care urmează să aibă loc în București că, până la ora 16.00, doar un singur camion cu remorcă a fost anunțat că va participa.

„Ar putea să mai apară solicitări suplimentare care vor fi analizate de Poliție și Jandarmerie. Este relevant să precizăm ca transportatorii și agricultorii care în continuare protestează s-au delimitat foarte clar de acest protest politic”, a zis prefectul.

Traseul şi orarul protestului

Între orele 6:30-7:00, era programată deplasarea mijloacelor auto până în Piaţa Constituţiei pe traseul: Sos. Alexandriei-Calea Rahovei-stânga Bulevardul Tudor Vladimirescu- dreapta Calea 13 Septembrie- stânga Bdul. Libertăţii – Piaţa Constituţiei.

Mijloacele de transport folosite vor fi îndrumate şi parcate sub supravegherea forțelor de ordine gradual, până la ocuparea spațiului destinat protestului (parcarea Piaţa Constituţiei)”, a transmis Primăria Capitalei.

Între 8:30-9:30 – afluirea pietonală a participanţilor la protest în Piaţa Constituţiei. Între orele 9:30-22:00 – mitingul de protest din Piaţa Constituţiei, iar apoi, până la ora 23:00, este programată defluirea participanţilor.

Unii transportatori mai aşteaptă

Potrivit unor reprezentaţi ai protestatarilor, fermierii își vor continua manigestaţia în toată țara, în timp ce transportatorii vor opri protestul până luni.

Cristian Stoica, transportator, a spus că protestele transportatorilor se vor opri până luni, iar în cazul în care cererile nu le vor fi ascultate de către autorități, protestele se vor desfășura în continuare.

„La protestul de la București nu vom participa. Nu dorim să politizăm acest protest. Momentan am luat o pauză până luni să vedem dacă se țin de cuvânt toate părțile implicate în sensul că va scădea RCA-ul.

Domnul Grindeanu, după cum ne-a promis aseară, ne va invita marți la ora 13.00 la Ministerul Transporturilor pentru a putea vedea ce rezolvări sunt pentru Portul Constanța.

În afară de plafonarea prețului la RCA pentru șase luni, practic nu avem nimic concret. De aceea am zis să așteptăm până luni dimineață să vedem ce acte normative sau ordonanțe de urgență se vor aproba. Dacă nu vedem nici o schimbare, de luni ne vom continua protestele”, a declarat Cristian Stoica, potrivit rtv.

author avatar
Andrei Ștefan
841 afisari

10 COMENTARII

  1. Când ați distrus uzinele , ați trimis inginerii în șomaj , unii au plecat din țară , alții mai *legați de glie ( ca mine ) au acceptat în alte unități să fie simpli meseriași . Dar inginerii agronomi * cei mai legați de glie , după desființarea CAP , IAS , iNSTITUTE DE CERCETĂRI etc . , ce era să facă ? La Direcții , Inspecții , Agenții etc, s-au angajat contabili , juristi , filozofi , coafeze, tatuați , cofetărese etc . Inginerii agronomi , ca și noi cei industriali erau slab *pregătiți . Managerii , fostii mandatari cârciumari și covrigari – economiști de ( la ) piață ! Dacă au considerat că 17 ani de studii nu le sunt suficienti ca să stea in 4 labe să culeagă sparanghel , au luat de la țața Floarea și de la nea Gheorghe câte un lot în arendă , unii zic că fără justă răsplată , Se poate , dar asta trebuia reglementat de *gușații din Ministere și Parlament , ori atunci ăștia dormeau că *boii pe coadă , ( ca și acum )* rumegîndu-și verzișorii . ( Vorba *primului agricultor JOIAN , cu *rumegătoarele mele) . Acum dacă nu-i mai agreați , trimiteți-i pt. ultima dată la * faliment . Pt. voi *rumegătoarelor se aduc furaje la Kaufland , Lidl , Carrefour etc .

    • F f f pertinent comentariul dvs. Atunci când au stabilit prin lege cine încasează subvențiile de pe terenul respectiv sa plătescă impozitul pe acel teren iar nivelul arendei sa fie cât nivelul subvenției. Asa fermierii încasează subvenții de peste 300de euro la ha iar arenda o dau în ulei sau cereale din Ucraina de 30 de litri de ulei la ha sau 300 kg cereale la ha .

  2. Aici se vede cât de asociați uniți sunt fermierii. A se vedea la Apia câți încasează subvenții și câți sunt în stradă. Dacă se dă ceva se dă la toată lumea și la aia care au stat pe cuptor la căldură și a tras la rame. Noi nu avem fermieri ci niște mafioți vânători de subvenții și beneficii din bugetul statului care au adunat averi colosale de pe terenul țăranilor amărâți cărora le au dat arenda mizerabilă la mișto în timp ce aceste jigodii incasau peste 300 de euro pe ha doar subvenții iar arenda dădeau ulei 30 de litri pe ha din Ucraina. Cum sa faci protest cu tractoare de peste 500 000 de euro bucata cu jepane de sute de mii de euro bucata. O rușine de tara cu asa potențial agricol importăm mancare alimente de proasta calitate expirate cancerigene pâine congelata faina ulei mălai carne etc. Subvențiile trebuie acordate doar acelor care se asociază produc procesează și valorifică materia prima în produse românești finite de calitate au angajați cu caracter permanent cu forme legale aduc plus valoare economiei creează locuri de munca bine plătite dezvolta zonele rurale

  3. Ce să zic ,sunt și la Afumați o mână de membri de pardit ai PSD și PNL, moderați de o tv a sistemului care își zice tv poporului ,te apuca sila

  4. Unitatea si unirea poporului roman. Se vede cat de uniti suntem. Fermierii si transportatorii tocmai din aceasta cauza o s-o ia in banana, autoritatile ii vor lasa la Afumati pana se vor satura de frig si de foame si vor pleca la casele lor de prosti ce sunt. Metoda Iliescu, fierbere la foc mic sau in suc propriu.
    Nu mai am nicio simpatie pentru fermieri/transportatori, din partea mea faliment cat mai usor, au dovedit cat de nefolositori sunt. Niste tarani prosti care se cred miezul.

  5. Bravo! Protestul de la Afumați susținut de PSD este promovat de presă împotriva protestului de la Piata Constituției unde erau cetățeni de bună credință,neafiliați politic și care au fost șicanați de unii jandarmi și de unele televiziuni

  6. Aproape că nici nu mai contează cine a organizat protestul, pai zicea Sosoacă ce rău ne merge nouă multora,dar de fapt ne mergea bine ,ne ținea acest guvern și clasă politică coruptă in lapte miere,dacă românilor le era așa greu cu se văicăresc aici pe rețele ,ieseu și își spunea ofurile pașnic, organizat,dar se pare că totul este roz in țara asta,așa că să auzim de bine fraților ,cu PSD ,PNL și usr la mai mare

  7. Ce proteste?

    O gogoașă, scoasă cu forcepsul și umflată de televiziuni, să nu piardă momentul. Când se transmite în direct nu auzi decât cereri cretine, așa că se preferă comentariile.

    Dacă are Europa (Franța, Germania) mișcări de protest, de de să nu avem și noi?

    Parafrazând-l pe Brecht: „Imaginează-ți ca e Protest Național și nu se duce nimeni…”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger