AcasăNewsFermierii români au ieșit în stradă. Mobilizare în toată ţara! Blocaje în...

Fermierii români au ieșit în stradă. Mobilizare în toată ţara! Blocaje în patru vămi şi portul Constanţa

protest

A început marele protest al fermierilor. Aceştia au ieşit deja cu tractoarele pe străzi şi se îndreaptă către locurile în care vor protesta. Sunt decişi să blocheze vămile şi marile oraşe.

Agricultorii vor paraliza patru vămi şi portul Constanţa, dar vor protesta şi în faţa sediului Comisiei Europene din Bucureşti. De acolo vor pleca în marş către ministerul Agriculturii.

Fermierii români ameninţă că vor bloca vămile

În faţa Reprezentanţei Comisiei Europene, autoritățile fac deja pregătiri pentru protestul fermierilor români, care va începe la ora 10.00. Fermierii se adună aici pentru că prima dintre nemulțumiri este legată de suma despăgubirilor, oferită acestora, respectiv 10 milioane de euro.

Fermierii spun ca aceste proteste sunt ultima solutie pe care au gasit-o pentru a trage un semnal de alarmă faţă de concurența neloială cu care se confruntă cu cerealele din Ucraina.

„Această formă extremă de manifestare este consecința nemulțumirii și dezamăgirii profunde a fermierilor români în legătură cu soluția găsită de Comisia Europeană la problemele și dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar din țara noastră, pe fondul distorsiunilor de piață cauzate de conflictul armat din Ucraina.

Eliminarea totală, începând cu mijlocul anului trecut, a taxelor vamale pentru toate mărfurile din Ucraina, a exportat, în plan comercial, efectele războiului în țările limitrofe printr-un efect de dumping involuntar, deoarece a stimulat fermierii ucraineni să vândă sub cost odată cu forțarea ritmului fluxurilor de marfă”, a anunțat Alianța pentru Agricultură și Cooperare.

Potrivit organizatorilor, protestele vor fi în București și în județele Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Galaţi, Iaşi, Mureş, Olt, Satu Mare, Timiş, Tulcea și Vrancea.

author avatar
Andreea Vlad
880 afisari

27 COMENTARII

  1. Nu e mai eficient se duca sa blocheze locurile pe unde intra in tara cerealele urkainiene? Dar sunt deja cantitati foarte mari deja intrate 🙁

  2. Să protesteze si pe strada unde stă faraonul în sibiu…să vină oierii din miercurea, săliște,rășinari…cu oile pe străzile orașului…

      • Ai văzut fă proasto că esti o cioară agitatoare ,ăsta este nivelul tău limitat de gândire bazat pe ,frustrare ,mitocănie și înjuri ,dă la mă-ta o boltă cu jet, era să uit ,garoiul parcă îți zice

        • garoi e țiga nu’ de tacto, corturaru’ !
          ce piz da mamii voastre aveți toți borâții , îi faceți pe alții ți gani ?
          nu vă face mai puțin țiga ni, retardatule, băgați -ai plua în kurva de mă-ta !!!
          ” nivelul tău limitat de gândire ”
          ha ha ha
          te dai intelectual pocitanie neagră și cârâitoare ??????

        • „garoiul parcă îți zice” ???
          te dai lovit, s-o fu t pe ți ganca de mă-ta în gură și să-i iau morții în pu lă !!!!!!!

  3. Din ciclul „Luati-l de pe mine ca il omor”.Ceea ce vedem noi in Romania reala e ca lovitii producatori romani cer spre 70 lei kg branza de oaie.Pentru asta chiar nu sunt de vina ucrainienii ci doar proverbiala lacomie neaos romaneasca.

  4. Dupa ce ca au fost vesnic discriminati fermierii romani doar asta le mai lipsea sa stea capra pt ucraineni ca vrea ursula de la ue.sa le primeasca ea via aereo prin germania daca o doare capul de ucraineni ca pt noi romanii astia nimic bun nu au adus ,vesnic.

  5. Tradatorii de tara din echipa cistigatoare pnl s-au ascuns ca sobolanii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger