AcasăNewsFermierii bulgari au blocat vămile de la frontiera cu România! Cerealele ucrainene,...

Fermierii bulgari au blocat vămile de la frontiera cu România! Cerealele ucrainene, mărul discordiei

Fermierii bulgari s-au enervat. Nu sunt de acord cu ridicarea restricţiilor pentru cerealele ucrainene. Vecinii noştri au protestat, luni, în punctele de trecere a frontierei Ruse- Giurgiu și Vidin-Calafat, unde traficul este restricționat.

De asemenea, proteste similare au loc și în PTF Vama Veche – Durankulak şi Negru Voda – Kardam.

Traficul a fost blocat vreme de 4 ore

Conform Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, autoritățile bulgare anunțaseră că începând cu ora 10:00 au loc proteste ale producătorilor de cereale bulgari, în zona PTF Ruse-Giurgiu și PTF Vidin-Calafat.

Traficul a fost reluat în urmă cu puţin timp pe ambele sensuri de mers, pe teritoriul Bulgariei, la ieşirea prin PTF Giurgiu, după ce, începând cu ora 10:00, au fost desfăşurate acţiuni de protest ale producătorilor de cereale bulgari, în zona adiacentă PTF Ruse-Giurgiu”, se arată într-un comunicat de presăal ITPF Giurgiu.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, camioanele care ies din România, prin PTF Giurgiu, au de aşteptat acum 120 de minute, iar cele care intră în ţară au de aşteptat 90 de minute. Pentru autoturisme, timpul de aşteptare este de 30 de minute, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.

Ce au cerut fermierii bulgari?

Fermierii ulgari cer păstrarea interdicțiilor pentru importurile de cereale din Ucraina și vor ca pe lista restricțiilor să fie puse și alte produse, precum ulei nerafinat, fructe proaspete și lapte, carne, miere, animale vii.

În luna mai, Uniunea Europeană a autorizat cinci state membre (Bulgaria, Ungaria, Polonia, România şi Slovacia) să interzică comercializarea pe teritoriul lor a grâului, porumbului, rapiţei şi seminţelor de floarea-soarelui din Ucraina, condiţia fiind să nu împiedice tranzitul către alte ţări.

Măsura a expirat la 15 septembrie.

author avatar
Andrei Ștefan
195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger