AcasăNewsFenomenul uimitor care te va ține cu ochii pe cer, joi, 20...

Fenomenul uimitor care te va ține cu ochii pe cer, joi, 20 aprilie. Cum îl poți urmări

eclipsaFenomenul uimitor care te va ține cu ochii pe cer, joi, 20 aprilie. Cum îl poți urmări

Cel mai rar tip de eclipsă are loc joi, 20 aprilie. Eclipsa hibridă va avea loc peste părți din Australia, Timorul de Est și Papua de Vest. În mare parte, însă, va fi peste ocean.

Există doar două locuri pe Pământ în care eclipsa hibridă va putea fi văzută în timp ce se transformă din eclipsă anulară în eclipsă totală iar apoi din nou în eclipsă anulară. Din păcate, cele două locuri sunt în zone oceanice izolate.

Ce este eclipsa hibridă, fenomenul fascinant care apare joi pe cer

Este prima eclipsă hibridă, din 2013. Ca întotdeauna în cazul eclipselor de soare, oamenii de pe o suprafață mult mai mare, în acest caz Australia și Asia de Sud-Est, vor experimenta o eclipsă parțială, iar aceasta ar putea fi văzută dacă cerul e clar.

Eclipsa solară hibridă care va avea loc mâine pe cer se va transforma dintr-o eclipsă solară totală într-o eclipsă anulară, respectiv într-una inelară, în formă de inel, pe măsură ce umbra Lunii se deplasează pe suprafața Pământului.

O eclipsă hibridă are loc atunci când Luna este suficient de aproape pentru a produce o eclipsă totală peste cele mai apropiate părți ale Pământului, dar atunci când calea eclipsei atinge zonele îndepărtate de curba Pământului, devine inelară.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, sincronizarea trebuie să fie aproape perfectă, în punctul orbitei Lunii în care umbra sa completă ajunge în cea mai apropiată parte a Pământului.

author avatar
Andreea Vlad
772 afisari

2 COMENTARII

  1. Cum sa te țină proasto „cu ochii pe cer” dacă hibrida are loc ” peste părți din Australia, Timorul de Est și Papua de Vest. În mare parte, însă, va fi peste ocean ” Cât poți să fii de idioată, soră geamănă în tâmpenie a lui andrei stefan ?!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger