AcasăNewsFenomenul care a paralizat România - "şoferii beţi" - mai face două...

Fenomenul care a paralizat România – „şoferii beţi” – mai face două victime: soţi şi soţie, ucişi de un tânăr cu alcoolemie 0,60 mg/l

Un tânăr băut și drogat a provocat un accident soldat cu doi morți, în județul Cluj, la ieşirea din Gherla spre Dej. Şoferul vinovat, care are 24 ani, a fost reţinut de poliţişti.

Vinovatul a intrat într-o depăşire periculoasă, iar la un moment dat, din cauza vitezei nu a mai putut evita impactul.

Maşina soţilor, ruptă în două

Coliziunea a fost atât de puternică încât maşina în care se aflau cei doi soţi a fost ruptă în două, iar bucăţi de caroserie au fost aruncate la zeci de metri distanţă.

La data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 21,00, poliţiştii au fost sesizaţi despre un accident rutier produs pe DN1C – E576, la ieşire din municipiul Gherla spre Dej.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat faptul că un tânăr, de 24 de ani, care circula cu autoturismul în direcţia municipiului Dej, s-ar fi angajat într-o depăşire neregulamentară, intrând în coliziune cu un autoturism care circula în aceeaşi direcţie de mers, condus de un bărbat de 67 de ani, din municipiul Dej.

În urma evenimentului, în cazul bărbatului de 67 de ani şi a pasagerei aflate în autoturismul acestuia, de 63 de ani, medicii au aplicat manevre de resuscitare, însă, din nefericire, s-a pronunţat decesul acestora”, se arată într-o informare trimisă, duminică, de IPJ Cluj.

Alcoolemie: 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat

Şoferul vinovat de tragedie a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Tânărul de 24 de ani a fost testat şi cu aparatul pentru detectarea substanţelor psihoactive, reieşind indicii cu privire la prezenţa acestora.

Menţionăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise.

Totodată, în baza probatoriului administrat, poliţiştii au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore”, arată IPJ Cluj.

author avatar
Andrei Ștefan
315 afisari

2 COMENTARII

  1. multi politicieni se grabesc sa introduca restrictii pt soferii mai in varsta cu toate ca din totalul de soferi ce comit accidente procentul e mai mare la tineri / buonari de telefoane viteza consum de alcool si driguri lipsa de experienta etc/ Asta se vede in mass media
    iar in aceste cazuri nu zice nimeni nimic

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger