AcasăNewsFenomen straniu în Tunari! Râul care traversează localitatea s-a făcut verde intens

Fenomen straniu în Tunari! Râul care traversează localitatea s-a făcut verde intens

rauFenomen straniu în Tunari! Râul care traversează localitatea s-a făcut verde intens / foto: Antena 3

Râul Pasărea, care traversează comuna Tunari din judeţul Ilfov, are o culoare neobișnuită. Apa a căpătat o nuanță verde intens.

Fenomenul se numește eutrofizare și este un proces natural în ecosistemele acvatice, format prin îmbogățirea nutrienților produși de exces de materie organică deversate în râuri și lacuri de activitățile umane.

Apa râului Pasărea a devenit toxică

Locuitorii povestesc că fenomenul are loc în zonă de mai bine de o săptămână.

Ca urmare a poluării apei, își pierde funcționalitatea în ecosisteme și nu mai este potabilă pentru oameni, pe lângă faptul că devine toxică.

Râul Pasărea din Nordul Capitalei este poluat constant de ani de zile. Sute de pești morți pe cursul din dreptul localității Tunari i-au făcut pe locuitori să alerteze autoritățile în luna iulie.

Alarma vine pe fondul unei poluări constante care vine, în principal, dinspre stația de epurare a Orașului Otopeni, subdimensionată din cauza nealocării de fonduri pentru modernizare și extindere.

author avatar
Andreea Vlad
546 afisari

1 COMENTARIU

  1. TERMINATI CU PUSUL BATISTEI PE TAMBAL !,CE MATERII ORGANICE ???, SPUNELE PE ROMANESTE DEJECTIILE DIN STATIA DE EPURARE ,ZII RAHATUL CELOR DIN AMONTE DE STATIA DE EPURARE NEFUNCTIONALA !!!!!!!!.
    LUATI-II DE GAT PE CEI DE LA GARDA DE MEDIU ,CARE AU DAT AVIZUL PE PARANDARATURI ,PE CEI DIN PRIMARIE CARE AU DAT AUTORIZATIA DE CONSTRUCTIE ,LUATI DE GAT PE CEI CARE AU PROIECTAT STATIA SI PE CEI CARE O EXPLOATEAZA !,ASTA-I TREABA CELOR DE LA APELE ROMANE CARE TREBUIAU SA SE AUTOSESIZEZE ,ESTE O CHESTIE PENALA !.
    NU-I SINGURA SITUATIE CAND HASNALELE SE GOLESC IN APELE DE SUPRAFATA !.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger