AcasăNewsFenomen astronomic spectaculos in aceasta noapte: LUNA ROZ. IMAGINI LIVE AICI!

Fenomen astronomic spectaculos in aceasta noapte: LUNA ROZ. IMAGINI LIVE AICI!

Spectacol pe cer! Fenomenul cunoscut drept „LUNA ROZ” face ca oamenii din mai multe zone ale lumii sa-si doreasca sa vada cu ochii lor evenimentul astronomic cu denumire aparte!

In aceasta seara aveti toate motivele sa fiti cu ochii pe cer, pentru ca aveti ce vedea, in cazul in care e senin! Europenii, precum si locuitorii din Asia vor fi martorii fenomenul numit „luna roz”, ce coincide cu o eclipsa partiala de luna. In cazul in care nu puteti vedea spectacolul de pe cer in aer liber, aveti IMAGINI LIVE AICI, gratie Slooth. Eclipsa incepe la ora 21:03 (ora Romaniei) si se sfarseste la ora 1:11 (ora Romaniei).

Drept este ca, desi fenomenul poarta denumirea de „luna roz”, astrul nu va avea aceasta nuanta, ci, potrivit businessinsider.com, este vorba doar de un nume aparte atribuit primei luni pline din aprilie, luna de primavara si in care natura revine la viata si capata culoare.

Specialistii de la Observatorul Astronomic din Bucuresti spun, totusi, ca odata cu producerea eclipsei, in aceasta noapte, astrul s-ar putea colora pe marginea superioara intr-o nuanta rosiatica. „In cel mai bun caz (daca efectul este observabil), practic, vom vedea o Luna Plina mai slaba ca stralucire, cu marginea superioara rosiatica-portocalie”, scriu expertii citati, pe site-ul Observatorului.

Sursa foto: captura youtube

[youtube]CtQzVNcwweA[/youtube]

3.153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger