AcasăNewsFenechiu: Fereasca-i Dumnezeu pe procurori cand vor veni 7,4 milioane de romani...

Fenechiu: Fereasca-i Dumnezeu pe procurori cand vor veni 7,4 milioane de romani peste ei

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a anuntat ca procurorii care ii ancheteaza pe romanii care au votat multiplu la referendum vor plati pentru abuzul pe care il fac.

Relu Fenechiu, vicepresedinte PNL, s-a aratat extrem de deranjat de actiunile procurorilor care ancheteaza mai multe persoane din 15 judete pentru a stabili daca s-a votat multiplu, anuntandu-i pe oamenii legii ca „fereasca-i Dumnezeu cand vor veni 7,4 milioane de romani pe ei”.

„Ma ingrijoreaza faptul ca procuratura face abuzuri grosolane in ce-i priveste pe oamenii simpli si recurge la procedee in afara legii. Faptul ca s-ar verifica votul de la referendum nu m-ar deranja, dar modul in care o fac e un abuz in serviciu si procurorii, cu tot cu sefii lor, vor trebui sa raspunda. Garantat vor raspunde! La DNA si Parchet nu va ramane pe veci aceeasi conducere aservita lui Traian Basescu. Fereasca-i Dumnezeu pe procurori cand vor veni 7,4 milioane de romani pe ei, atunci va fi cum a spus Monica Macovei”, a spus acesta, citat de ziare.com si preluat de rtv.net.

Liberalul a adaugat ca, desi au primit ordin de la Traian Basescu sa ii ancheteze pe romani, unii procurori se opun cerintelor, motiv pentru care in locul loc au fost numiti oameni de la de Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

„Din informatiile pe care le am, multi procurori de la Parchetul General refuza ordinele, asa ca procuratura recurge la procurori DNA. (…) Ce te faci cand una din puterile statului e subordonata politic?”, mai spune Relu Fenechiu.

Acesta a comentat si pe tema anchetarii lui Teodor Atanasiu, spunand ca nu se pronunta insa e sigur ca totul a pornit de la Traian Basescu, persoana care nu se afla la prima actiune de acest gen.

„Nu am dreptul sa ma pronunt, as fi subiectiv, dar imi amintesc ca a mai fost acuzat de Traian Basescu de abuz in serviciu, a inceput urmarirea penala, a fost suspendat din functia de ministru si apoi s-a dovedit ca n-a facut nimic. Mi-e teama ca vom asista la aceeasi scena”, a adaugat politicianul.

Cu toate ca acum s-a pornit opresiunea impotriva USL-ului, Relu Fenechiu este de parere ca aceasta va lua sfarsit in curand, urmand ca formatiunea politica din care face parte sa castige lupta politica.

„La un moment dat, finalul finalului va fi cu happy-end, depinde cat de multi vor avea de suferit pana atunci”, a conchis acesta.

author avatar
Ionut Zgimbau
235 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger