AcasăNewsFemeile care au copii s-ar putea pensiona mai repede

Femeile care au copii s-ar putea pensiona mai repede

Guvernantii au anuntat ca este posibil ca femeile sa munceasca pana la 65 de ani, dar exista si anumiti politicieni care sunt impotriva acestei idei.

Deputatul Tudor Ciuhodaru a depus la Parlament un proiect de lege conform caruia femeile care au copii s-ar putea pensiona mai devreme. Conform politicianului, varsta de pensionare a fiecarei femei in parte ar trebui sa scada cu cate doi ani pentru fiecare copil nascut.

Conform rnews.ro, Ciuhodaru se bazeaza pe statistici care arata un declin demografic ingrijorator. Acesta ia in calcul numarul mare de femei care muncesc si renunta sau amana aducerea pe lume a unui copil, pe baza unor considerente economice.

Ciuhodaru sustine ca respectivul proiect de lege va avea impact favorabil asupra natalitatii, a sperantei de viata, dar si asupra evaziunii fiscale si a muncii la negru.

Politicianul sustine ca problemele de natalitate ne-ar putea afecta serios in urmatorii 15-20 de ani, urmand sa fie pusa in dificultate piata muncii, dar si bugetele de sanatate si de pensii.

author avatar
Cristi Ionita
665 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger