AcasăNewsFemeie sechestrată în casă de soț. Au intervenit mascații (VIDEO)

Femeie sechestrată în casă de soț. Au intervenit mascații (VIDEO)

femeie sechestrata"Mascaţii" au intrat peste cămătarii din Bucureşti

Un bărbat din Botoșani, cunoscut cu afecțiuni psihice, s-a baricadat în propriul apartament, unde se afla cu soția lui. Din fericire, poliţiştii care au intervenit au reuşit să o salveze pe femeie, înainte ca individul s-o rănească.

Polițiștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, împreună cu lucrătorii din cadrul ISU Botoșani și cu sprijinul jandarmilor au intervenit şi au forțat ușa de acces în locuință pentru a intra în interior, unde bărbatul de 54 de ani își ținea soția sechestrată.

„S-a menținut în permanență legătura cu femeia de 51 de ani care se afla în locuință, fiind stabilite cu aceasta anumite formule de adresare pe care să le folosească în momentul în care bărbatul este agitat sau dă semne că ar intenționa să acționeze violent”, transmit reprezentanții IPJ Botoșani.

Bărbatul suferă de boli psihice

Femeia a sunat la 112 pentru a cere ajutorul, ca soțul ei să fie transportat la Secția de Psihiatrie. Bărbatul când a auzit, a încuiat ușa apartamentului pe interior și nu și-a mai lăsat soția să iasă din casă.

Alarmați de gestul acestuia, cei sosiți la fața locului au anunțat situația, fiind declanșată alarma în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție.

„La fața locului au fost direcționate mai multe echipaje de poliție și reprezentanți din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și negociatorul din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Din primele verificări nu rezultă faptul că bărbatul ar fi agresiv fizic sau verbal sau că ar exercita amenințări asupra soției sale”, a precizat Delia nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

În zonă au ajuns inclusiv autoscara de la ISU, mai multe echipaje de jandarmi și SMURD.

„Operaţiunea a fost una încheiată cu succes. Atipic pentru astfel de acţiuni a fost faptul că victima nu s-a aflat nici o secundă în pericol. S-a păstrat permanent legătura cu soţia, am stabilit că nu a fost agresată, nu a fost ameninţată cu acţiuni de violenţă asupra ei, doar că nu a fost lăsată să părăsească locuinţa. Având în vedere şi starea psihică a subiectului acestei acţiuni, am considerat că cea mai bună soluţie este intervenţia în forţă în momentul în care toate care permit acest tip de acţiune au fost îndeplinite. Am purtat discuţii cu dumnealui, însă, din păcate, au fost fără un rezultat. Dumnealui a avut mai multe nemulţumiri, inclusiv la adresa poliţiei.”, a declarat agent şef principal Apostoaie Ovidiu, negociatorul care a intervenit în acest caz, potrivit Monitorul de Botoșani.

author avatar
Andreea Vlad