AcasăNewsFemeia violata de trupele lui Gaddafi s-a refugiat in Romania

Femeia violata de trupele lui Gaddafi s-a refugiat in Romania

Eman al-Obeidy s-a luptat cu paza Hotelului Rixos, ca sa ajunga la jurnalistii occidentali

Eman al-Obeidy, femeia care a avut curajul de a intra in hotelul ziaristilor straini din Tripoli, spunand ca a fost violata de trupele lui Gaddafi, a ajuns in Romania cu statut de refugiat.Eman ar fi ajuns la Centrul de Tranzit in Regim de Urgenta de la Timisoara. Postul de televiziune CNN anunta ca Eman al-Obeidy a parasit Libia impreuna cu tatal sau, insotita de un reprezentant al Inaltului ComisariatONU pentru Refugiati.

Eman al-Obeidy s-a luptat cu paza Hotelului Rixos, ca sa ajunga la jurnalistii occidentali

Ea urma sa ajunga mai intai in Malta, apoi la un centru de tranzit din Europa, inainte de a sosi la o destinatie finala, nedezvaluita. Eman a intrat in atentia opiniei publice internationale cand a navalit, la 26 martie, in restaurantul hotelului Rixos din Tripoli, unde se aflau multi jurnalisti occidentali, spunand, in timp ce se lupta cu personalul si cu paza hotelului, ca trupele libiene loiale lui Gaddafi au batut-o si au violat-o in grup, din cauza ca era din Benghazi, unde se afla conducerea rebelilor.

Cursa spre libertate

Eman al-Obeidy are 29 de ani si este absolventa de Drept. Declaratia ei a daramat un tabu, pana la ea nimeni neindraznind sa vorbeasca despre abuzurile sexuale ale trupelor de securitate loiale lui Gaddafi. Fortele de securitate guvernamentale au scos-o pe Eman din hotel si au dus-o la destinatie necunoscuta, spunand ca femeia era o prostituata si o betiva. La insistentele jurnalistilor, a fost eliberata.

A fugit din Libia cu un ofiter de armata care a dezertat, ajungand in Tunisia, unde a imbracat costumul traditional al berberilor, pentru a nu fi recunoscuta si a ajuns in Qatar. Reprezentantii ONU au declarat ca femeia urma sa ajunga si in Romania, in cursa ei spre libertate.

author avatar
Adina Mutar
365 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger