AcasăNewsFemeia care s-a imbogatit de pe urma Facebook

Femeia care s-a imbogatit de pe urma Facebook

Sheryl Sandberg are actiuni Facebook in valoare de cel putin 1,25 miliarde dolari

Sheryl Sandberg ar putea deveni una dintre cele mai bogate femei din lume datorita Facebook. Averea sa ar putea ajunge la peste 1,25 miliarde de dolari.

Sheryl Sandberg are actiuni Facebook in valoare de cel putin 1,25 miliarde dolari

Sheryl este acum director de operatiuni la Facebook, fiind, practic, al doilea om in companie, dupa fondatorul Mark Zuckerberg. Potrivit Business Insider, tanarul de 27 de ani detine in prezent 24% din compania sa, care este evaluata la circa 100 de miliarde de dolari.

Zuckerberg a reusit sa-si atraga cei mai buni specialisti oferindu-le o parte din companie. Recent, fondatorul a cerut listarea Facebook la bursa si vrea sa obtina, pentru inceput, circa cinci miliarde de dolari din vanzarea unui mic pachet de actiuni. La vremea cand a angajat-o pe Sheryl, in 2008, directorii primeau 1% din companie, iar vicepresedintii, de cinci ori mai mult. Potrivit Business Insider, Sheryl ar fi putut primi la angajare 1,25% din companie, actiunile sale valorand, astfel, 1,25 miliarde de dolari. Conform unor surse, procentul detinut de Sheryl ar putea fi dublu sau chiar triplu, caz in care ea ar putea deveni cea mai bogata femeie din lume.

author avatar
Arpad Dobre
520 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger