AcasăNewsFemeia care a UIMIT doctorii din intreaga lume: Romanca a nascut gemeni...

Femeia care a UIMIT doctorii din intreaga lume: Romanca a nascut gemeni in ANI DIFERITI!

Englezii de la BBC au scris despre una dintre cele mai impresionante cazuri din istorie. O romanca a nascut gemeni, vii si sanatosi, in ani diferiti. Numai 11 de asemenea cazuri sunt cunoscute in istoria de specialitate, in toata lumea.

Romanca Maricica Tescau, in varsta de 33 de ani la acea vreme, a intrat in istorie dupa ce, in urma cu opt ani, a nascut gemeni la un interval de 59 de zile, micutii venind pe lume in ani diferiti – primul in decembrie 2004, al doilea in februarie 2005.

„Cand am consultat-o prima data nu mi-a venit sa cred nici mie. Vedeam o sarcina gemelara, dezvoltata in utere diferite si cu membrane diferite. La aceasta gravida este vorba de fapt despre o malformatie a uterului, adica un uter dublu, dintre care unul dezvoltat normal, iar al doilea mai mic. Fiecare dintre acestea au avut placente si membrane de sine statatoare. Extraordinar la acest caz este faptul ca gemenii au supravietuit amandoi, ceea ce, in mod obisnuit nu se intampla in astfel de cazuri. Cazurile de utere duble, cu sarcini dezvoltate in ambele organe si cu supravietuirea ambilor copii sunt foarte rare si in lume. Eu am citit despre ele doar in literatura de specialitate”, a povestit doctorul Elena Mihalceanu, citat de BBC.

Desi s-au nascut la aproape doua luni diferenta, copiii se considera gemeni, si isi serbeaza ziua de nastere de doua ori pe an.Catalin si Valentin sunt amandoi sanatosi, insa viata lor este foarte grea, din cauza situatiei financiare prin care trece familia lor.

author avatar
Alina Costache
1.444 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger