AcasăNewsFelicitari, domnule Iohannis!

Felicitari, domnule Iohannis!

Presedintele nu a precizat daca vorbeste in numele lui sau al romanilor

Este un act de mare curaj ca, in fata unei sali mai mult goale, presedintele sa vorbeasca despre idealurile romanilor, despre cum vad ei viitorul Europei si cum se implica in dezvoltarea ei. Coeziune, incluziune, unitate in diversitate, principii si valori comune, forta centripeta a unei comunitati de viziune si actiune, generatoare de plus valoare pentru intreaga Uniune sunt numai cateva idei pe care Iohannis le-a expus putinilor parlamentari europeni adunati. Este un gest de mare curaj, pentru care presedintele merita felicitat. E vorba de curajul de a vorbi pe langa subiect.

Presedintele nu a precizat daca vorbeste in numele lui sau al romanilor

Curajul lui nu consta doar in a smulge cuvintele din dictionare pentru a prosti niste functionari uneori nemernici, alteori apatici, ci in a vorbi in numele romanilor care, uite, nu se abat de la calea europeana. Asta, in conditiile in care procentul celor care mai au incredere in UE a scazut  sub 50 la suta. Despre care romani o fi vorbit Iohannis?

O singura directie: UE!

Este un gest de mare curaj sa afirmi ca Uniunea Europeana s-a cladit pe o dorinta cat se poate de umana si profunda, aceea de pace pe continentul european, cand toata lumea stie ca la baza au stat numai considerente de ordin economic, de expansiune si dominatie prin Comunitatea Economica a Carbunelui si Otelului.

Pe cine a incercat Iohannis sa convinga intr o sala goala

Parca nu se leaga una cu alta. De asemenea, este un gest de mare curaj sa vorbesti de umanitate si de pace, cand unul dintre parintii fondatori ai UE, Walter Hallstein, a fost nazist sadea. „Nu putem sa ne imaginam Uniunea Europeana fara piata unica si fara cele patru libertati fundamentale ale acesteia, libera circulatie a marfurilor, a persoanelor, a serviciilor si capitalurilor”, a spus presedintele la un moment dat. Nu stiu cata dreptate are, dar, din Romania, capitalurile, marfurile si serviciile au avut un singur sens de deplasare: spre UE. De la paduri si pana la banci tara a fost chelita, iar totul a luat calea Europei.

Europa ciresului inflorit

Tot un gest de mare curaj din partea presedinteleui a fost si sa vorbeasca despre intrarea Romaniei in Spatiul Schengen, in conditiile in care stie prea bine care este miza si, mai ales, cine se opune. In 2017, Angela Merkel l-a trimis pe Iohannis sa cante la alta masa, diplomatic tradus prin consultari si cu alti parteneri. A uitat sa spuna asta. Ca a vorbit, de-a lungul timpului, cu Macron si premieri straini sunt doar acoperiri si motive, atat timp cat Olanda lui Frans Timmermans este principalul adversar al aderarii Romaniei la Schengen. Odata acceptati in Schengen, Portul Constanta ar deveni cea mai mare poarta maritima de intrare a marfurilor in UE, iar Rotterdamul ar pierde venituri uriase. Asta este Uniunea, cu adevarat, unde motoarele franco-germane se tureaza la maximum cand vine vorba de facut jocurile lor si ale partenerilor care conteaza. Cum de o fi uitat Iohannis sa spuna asta despre UE, pe care, altminteri, o descrie ca pe un cires inflorit?

Politica nu inseamna sinceritate

„Avem nevoie de o piata interna functionala, competitiva si incluziva. O piata interna in care cetatenii resimt in viata de zi cu zi beneficiile acesteia”, si- completat presedintele discursul. Asa o fi, numai ca pe piata asta au disparut din Romania, in special in ultimii 11 ani, industria chimica, industria constructoare de masini, industria navala, industria electrotehnica, industria de utilaj minier, industria extractiva, industria alimentara. Alaturi, de parca ar fi fost bonus, au disparut si bogatiile naturale. Asta sa fie Europa dupa care romanii stau cu gatul intins? Nu cred. Poate e doar un gest de curaj sa minta cu atata seninatate, caci in politica sinceritatea nu are loc.

Un fel de Sfantul Gheorghe

Bininteles ca  din discursul presedintelui nu a lipsit lupta lui neincetata cu coruptia din Romania. Cum se bate el ca statul de drept sa nu fie afectat, cum se zbuciuma el pentru independenta procurorilor, pentru libertatea cetatenilor si suprematia legii. Cum a simtit el din prima clipa de mandat ca asta este menirea lui si ca nu va ceda nicio secunda. Adica asa, un fel de Sfantul Gheorghe al Justitiei? Ce a omis sa spuna este ca Romania nu este atat de corupta pe cat a prezentat-o la fiecare iesire a lui in peisajul european, in paralel cu Monica Macovei. Iar in ceea ce priveste abuzurile justitiei, de la arestari ilegale si pana la probe falsificate nu si-a mai amintit nimic. Brusc. Un gest de mare curaj. Felicitari, domnule Iohannis!

author avatar
Valentin Boeru
4.128 afisari

18 COMENTARII

  1. De ce?!Pentru ca reda disperarea romanilor?1Nu ti se pare sugestiva poza?!Sunt curios ce va mai spune propaganda despre cum Romania, preluand nu stiu ce presedintie rotașă, va deveni de o importanta…Privind poza, nu ti-e jena sa mai umbli cu sloganul privind „apartenenta la marea familie europeana”?

    • Iobagule , ai tintica rabdare , disperarea romanilor o sa se vada in curand , la noile alegeri si cand o sa se faca bilantul mierii si laptelui care le-a curs din decembrie 2016 in ograda , atunci sa vezi disperare si jale .

  2. Este nevoie de referendum pe tema ramanerii sau iesirii Romaniei din UE pentru ca e timpul ca romanii sa spuna:
    STOP!!!
    NU MAI VREM SA FIM SLUGILE SI COBAII UE SI NICI AI SUA.

    • Valter Vladimir , fara U.E , NATO si SUA , ce perspective are Romania ? Ti-e dor de Sovromuri ? Cu cei 5 milioane de romani plecati din tara ce faci , ai pregatite 5 milioane de posturi in sistemul bugetar ce colcaie deja de rubedenii ? Postezi sa te afli in treaba sau sa-ti indeplinesti norma de troll ? N-am fost destul cobai din 45 pana-n 90 ? Mai vrei irosite alte zeci de milioane de euro pentru ca poporul roman sa dea cu flit asa cum a facut-o la ultimul referendum ? Posteaza de zor , se vede de la o posta ca esti angajat cu simbrie sa tai frunza la caini si sa latri la luna . Postarea Iobag mujic mojic de la 0:54 iti apartine , folosesti pseudonime diferite pentru ati imprastia zoaiele , te-ai uitat in oglinda si pe pozele tale ce personaj jalnic manipuleaza babute muribunde ?

      • Te crezi om de spirit, Zzz, dar nu esti decat un ratacit printre idei si cuvinte. Nu impresionezi, faci doar praf.

        • Iuliano , intra in campul de joc , lasa rontaitul semintelor si injuraturile din tribuna , de huligani si chibiti nu ducem lipsa . Zau , esti praf si fudula nevoie mare , nici macar nu sti cine cu cine joaca si de ce sunt arbitrii pe teren , ai platit biletul sa-ti faci portia de huiduiala . Daca toate mustele ar face miere …

      • Iuly ,nebunatica mica , RAMANE CUM SPUS ? Vezi ce-nseamna sa folosesti litere chirilice si sa dai chix cand te scremi in romana ? Plimba ursul , esti bata , vai steaua ta …!

  3. Opinați că și Iohannis dă dovezi publice, ca și tăriceniștii și pesdiștii, că nu respectă independența justiției ?

  4. Remarcați și faptul că un „pact” despre respectarea indepndenței justiției pornește de la prezumția că părțile implicate în semnarea unui astfel de „pact” manifestă intenții de nerespectare a independenței justiției și de încălcare a legilor ?

  5. Nici nu va salut comunizatilor. S-a trecut jidoveste de la comisarul sovietelor de colhoz la comisarul european plin de el a la Julien.
    Iar daca si uni si alti sunt la fel de prosti deosebirea mica intre ei e ca desi uni iti lua avutul si banii paltonul si ceasul macar o sugea in intimitate, comisarii de azi nici macar 10 % nu fac absorbție dar toti vor legi transparente sa o sugem la vedere ca si ei
    … Sa ma pupati in cur!
    Mintiti-va frumos gospodari!

  6. Asa este,comisarii sovietici au produs un deceniu si jumatate de foame in fostul stat Romania,dupa plecarea hoardelor sovietice in 1958 si dupa taierea absorbtiei fara masura din economia Romaniei in 1964,odata cu implinirea a 20 de ani de plati privind despagubirile de razboi,a inceput ca foamea din tara sa dispara,pacat ca sovieticii ne[au fortat sa implementam nationalizari totale,cooperativizari samd,cititi istoria si o sa aflati mult mai multe.Comisarul (m)ue este mai parsiv decat cel sovietic,intai ne-a pus sa ne distrugem economia,prin sligile,agentii si mercenarii lor,adica a stapanilor Coloniei,au introdus coruptia pentru a le facilita absorbtia valorulor si banilor de aici,se stiu mijloacele,au format o mafie in justitie ca sa pedepseasca pe cei ce nu executa la timp ordinele si au numit un guvernator general pe care il pot santaja oricand.Ce zice basescu acum=primul ministru olandez,impreuna cu frans,pun mare presiune ca firma Damen sa primeasca un contract pentru armata coloniei in valoare de 1,6 miliarde de euro.Continutul articolului reflecta doar o mica parte din chelirea,stoarcerea ca pe o lamaie,adica exploatarea ca in cei 20 de ani de plati despagubiri de razboi,de fapt am pierdut raboiul rece insa au trecut aproape 30 de ani de atunci si noi platim exagerat in continuare.

  7. Uniunea Europeana si papusarii ei.

    Potrivit prestigiosului istoric César Vidal , pentru a inţelege ce se intampla in Europa trebuie luat in consideratie fenomenul francmasoneriei . Vidal documenteaza rolul discret dar imens jucat de acestia in formarea Uniunii Europene. Spre exemplu, afirma ca “proiectul Constitutiei Europene a fost elaborat de un francmason, Valéry Giscard D’Estaing” , fost presedinte al Frantei in perioada 1974-1981, presedintele Conventiei Europene care a redactat textul tratatului constitutional , ca “masonii controleaza Internationala Socialista si s-au infiltrat puternic in partidele de dreapta” si ca acestia exercita “o influenta masiva in lumea comunicatiilor si in special in educatie, justitie si fortele armate.”
    Referirile rolului jucat de Valery Giscard d’Estaing in geneza tratatului UE si-au gasit o confirmare si in marturiile celebrului fost dizident sovietic, Vladimir Bukovsky, care a avut acces la arhivele Partidului Comunist al URSS. Intr-o alocutiune rostita la Bruxelles, Bukovsky a dezvaluit ca, in ianuarie 1989, o delegatie a Comisiei Trilaterale , formata din ex-premierul japonez Yasuhiro Nakasone, ex-presedintele francez Valéry Giscard d’Estaing, bancherul american David Rockefeller si fostul secretar de stal al SUA, Henry Kissinger, s-a intalnit cu Mihail Gorbaciov pentru a-l convinge ca URSS trebuie sa se integreze în marile institutii financiare ale lumii, GATT, FMI şi Banca Mondiala. Potrivit lui Bukovsky, la un moment dat Giscard d’Estaing a luat cuvantul si i-a spus lui Gorbaciov: “Domnule presedinte, nu pot sa va spun exact cand se va întampla – probabil intr-un interval de 15 ani – dar Europa va fi un stat federal si trebuie sa va pregatiti pentru aceasta.” Bukovsky nu si-a putut retine uimirea fata de capacitatile profetice ale lui d’Estaing:”Asta se intampla in ianuarie 1989, intr-o vreme in care tratatul de la Mastricht din 1992 nici macar nu fusese schitat.
    In toamna anului 2004, un imens scandal bulversa scena politica europeana . Rocco Buttiglione, candidatul nominalizat de presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, pentru portofoliul Justiţiei, Libertatii si Securitătii, era respins de una din comisiile Parlamentului European, pe motiv ca este mult prea conservator. In viziunea grupurilor euro-parlamentarilor socialisti si ecologisti, “vina” lui Buttiglione, un catolic practicant, a fost afirmatia facuta in cadrul audierilor cum că homosexualitatea este un pacat. Confruntat cu opozitia furibunda a majoritatii Parlamentului European, care a ameninţat cu un vot de blam la adresa intregii Comisii, Barroso a retras candidatura lui Buttiglione. In locul acestuia, Italia l-a nominalizat pe ministrul de externe Franco Frattini, si se parea că toate controversele vor fi date repede uitarii.
    Inainte insa de a pleca de la Bruxelles, Buttiglione a aruncat bomba, acuzandu-l pe inlocuitorul sau de apartenenta la o societate secreta . In momentul felicitarii pentru candidatura lui Frattini la postul de comisar european, politicanul crestin-democrat a afirmat: ” Sper ca audierile lui sa mearga bine si nimeni sa nu il întrebe daca este francmason. ”. Ulterior, in cadrul unei dezbateri desfaşurate la Milano, Buttiglione a spus ca principiul dupa care functioneaza institutiile europene este “Afara cu crestinii, inauntru cu francmasonii”. Tot el a mai spus, “Uniunea Europeana se indreapta spre un totalitarism care doreste sa devina o religie de stat, o religie ateista, nihilista – o religie, care va deveni obligatorie pentru toti. „
    In perioada preaderarii Romaniei la NATO si UE , deja stiau mult mai multi , deja se vorbea ca se doreste extinderea . Dar toti care s-au perindat la putere in tara noastra , mass-media , “ elitele “ si evident UE prezentau situatia exact pe dos . Adica noi ne straduiam sa intram si ei ne impuneau conditii . Si multi romani s-au lasat pacaliti . Se vorbea mult atunci de tot felul de reforme necesare si obligatorii . Azi multi recunosc ca nici acum nu s-a reformat ce trebuia si totusi am intrat in cele doua organizatii . Si asta pentru ca pe stapanii vestului ii interesa cu totul altceva . Privatizarea sectoarelor strategice bancar , energetic plus eventual maruntisuri . Iar asta autoritatile romane au realizat . Si asta era tot ce conta , tot ce interesa . Interesul “ investitorilor “ din vest in Romania este minim in alte domenii . Sperantele romanilor indoctrinati cu himerice iminente masive investitii in tara noastra , s-au spulberat .
    Doar cate un mastodont isi mai deschide din cand in cand cate o sucursala aici , deoarece isi permite sa plateasca mana de lucru locala in bataie de joc (vezi de exemplu cazul Dacia-Renault). Iata doar cateva exemple de achizitii si privatizari strategice sau importante : BCR- Erste Bank , Banca Ion Tiriac – HVB Bank , Romportmet – Mittal Steel , Petrom , Alro , Azomures , Arctic Arcelik , Luxten , Terapia Advent , Enel – pentru Distrigaz Sud si Nord , ultimele filiale Electrica , Trigranit , Esplanada City Center , dezvoltatorul Planorama , Asiban . Interesanta este numirea in compania d-nului Patriciu ca director general executiv a americanului John H. Works, licentiat in drept, specialistul in investment banking al bancilor J.P. Morgan si ABN AMRO Rothschild.
    Care este folosul de pana acum al aderarilor la NATO si UE ? Deoacamdata doar cheltuim . Cumparam echipamente militare proaste de la ei , trimitem pe cheltuiala noastra militari unde au ei interes (Afganistan, Irak, Kosovo etc), varsam bani multi Europei dar nu suntem in stare sa-i cheltuim pe cei ce vin de la ea (in mod ipotetic) si tot asa . Mai mult , populatia este stoarsa de preturi si dobanzi mari de catre cei carora le-au fost date pe mai nimic sectoarele strategice. https://www.youtube.com/watch?v=3jDBUdU9rbw

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger