AcasăNewsFBI ancheteaza Cambridge Analytica

FBI ancheteaza Cambridge Analytica

Dupa ce datele a 87 de milioane de oameni au fost deturnate in scopuri electorale, justitia americana cauta ziua de ieri

Departamentul american al Justitiei si FBI ancheteaza Cambridge Analytica, firma britanica de analiza de date inchisa acum in urma scandalului privind colectarea datelor a zeci de milioane de utilizatori Facebook, in scopuri politice. Prinde orbul si scoate-i ochii.

Dupa ce datele a 87 de milioane de oameni au fost deturnate in scopuri electorale justitia americana cauta ziua de ieri

Anchetatorii incearca acum sa interogheze fosti angajati ai Cambridge Analytica si banci implicare in afacerile firmei, potrivit unor responsabili americani apropiati anchetei. Luna aceasta, Cambridge Analytica a anuntat casi inchide portile, dupa ce a pierdut clienti si s-a confruntat cu pierderi tot mai mari in urma unor dezvaluiri potrivit carora a cules datele a zeci de milioane de utilizatori Facebook – fara consimtamantul acestora, incepand din 2014. Un lansator de alerta a dezvaluit, la mijlocul lunii martie, ca datele a 50 de milioane de utilizatori Facebook au fost deturnate in favoarea Cambridge Analytica in scopuri electorale, firma lucrand pentru Donald Trump in timpul campaniei prezidentiale din Statele Unite din 2016. Ulterior, s-a aratat ca datele a 87 de milioane de utilizatori au fost deturnate in profitul Cambridge Analytica iar aceasta utilizare abuziva a datelor a suscitat multiple anchete. Ancheta efectuata de Departamentul de Justitie al SUA si FBI pare sa se concentreze asupra tranzactiilor financiare ale companiei si asupra modului in care a achizitionat si a utilizat date cu caracter personal de pe Facebook si alte surse. Cambridge Analytica a fost creata in 2013 pentru alegerile din SUA cu o donatie de 15 milioane de dolari de la miliardarul republican Robert Mercer.

author avatar
Tudor Borcea
75 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger