AcasăNews„Farmazon” rupe tăcerea: „Nu l-am denunțat pe Buzatu, ci pe...”

„Farmazon” rupe tăcerea: „Nu l-am denunțat pe Buzatu, ci pe…”

sursa foto: obiectivdesuceava.ro

Omul de afaceri Emil Savin, cunoscut drept „Farmazon”, dar și drept „regele asfaltului”, rupe tăcerea. Savin a avut o primă reacție după operațiunea în urma căreia șeful Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost reținut și ulterior arestat preventiv, procurorii DNA acuzându-l pe politician de luare de mită.

Emil Savin a venit cu explicații, la un post TV de știri. Totul, după ce s-a aflat că Buzatu ar fi fost prins în flagrant cu o geantă în portbagajul mașinii, în care se aflau 1,25 milioane de lei în hârtii de 500 de lei. Și că banii i-ar fi fost dați șefului CJ Vaslui de către omul de afaceri.

Savin: „Nu l-am denunțat pe Buzatu, l-am denunțat pe expert, expertiza respectivă”

Acesta susține că l-a denunțat pe expertul din acest caz. Drept urmare nu pe șeful Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu. Și a explicat faptul că s-a consultat cu avocații săi.

Povestea a plecat în 2021, de la niște lucrări, spuneau ei, neconforme, la lotul 1 și 2 (…) La momentul respectiv s-a cerut o expertiză, care s-a și realizat, până la urmă. Eu am cerut o contraexpertiză. Ei n-au vrut, au zis că acea contraexpertiză trebuie făcută de același expert (care a făcut prima expertiză). Mie mi s-a părut cam dubios, le-am spus că nu cred că e corect.

Cei de la Consiliu (Consiliul Județean Vaslui, n.r.), dl. director Toma și mulți alții de acolo, au zis e e normal să facem cu același expert. L-am contactat pe expert și l-am întrebat: ‘E corect, tot tu centrezi, tot tu dai cu capul?’ și mi-a spus că e corect, că doar el poate face expertiza. ‘Faci contract cu mine și-ți fac contraexpertiza’, mi-a zis el.

Mi-am contactat avocații și mi-au zis: ‘E ceva cusut cu ață albă. Dacă faci asta, e mită ascunsă și te duci la bulău’ (la pușcărie, n.r.).

Ăsta a fost denunțul pe care l-am făcut eu: nu l-am denunțat pe Buzatu, l-am denunțat pe expert, expertiza respectivă. Și m-am dus cu acea expertiză la domnii de la DNA și le-am spus chestia respectivă”, a susținut Emil Savin, la postul TV de știri, citat de antena3.ro.

Citiți și: Încă o reţinere în dosarul lui Dumitru Buzatu: expertul care a primit şpagă 714.000 lei, arestat 30 de zile!

Savin: Am intrat în ascultare/N-am avut încotro și a trebuit să fac ce am făcut

Savin a continuat cu explicațiile, lăsând să se înțeleagă că a fost pus sub interceptare. Omul de afaceri a subliniat, o dată în plus, că nu l-a denunțat pe Buzatu, ci pe expert.

„De atunci, am intrat în ascultare (a fost pus sub interceptare, n.r.) și a ieșit toată panarama asta. Nu l-am denunțat pe Buzatu, ci pe domnul expert (…) N-am avut încotro și a trebuit să fac ce am făcut.

Nu îmi pare rău (…) Am fost pe lângă faliment de vreo doi-trei ani de zile, m-am împrumutat de bani să-mi plătesc dările la stat, iar banii mei au stat în vistieria Consiliului Județean sau unde au stat (…)”, a mai declarat Savin la Antena 3.

Vă amintim că în 23 septembrie, DNA-ul a anunțat că s-a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a președintelui Consiliului județean Vaslui, Dumitru Buzatu, acuzația fiind de luare de mită.

„În perioada 08.05.2023 – 07.09.2023, inculpatul Buzatu Dumitru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul județean Vaslui și care avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui astfel încât contractul să se deruleze în bune condiții (plată facturilor).

În contextul menționat mai sus, la data de 22 septembrie 2023, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, au transmis cei de la DNA, într-un comunicat.

Ulterior, Buzatu a fost prezentat instanței, care a dispus arestarea sa preventivă, pentru 30 de zile.

Citiți și:

Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru 30 de zile! Cum a mulţumit când a luat şpaga: „Sărutmâna, că eram pe drojdie” (VIDEO)

UPDATE: Dumitru Buzatu, reţinut! Președintele CJ Vaslui, prins în flagrant de DNA, cu o şpagă de 1,25 milioane lei! Pentru ce erau banii? (VIDEO)

author avatar
Andrei Coman
971 afisari

6 COMENTARII

  1. Ha, ha , ha, Farmazon nu l-a turnat pe moșulică, marele amorez, dar l-a băgat în rahat până în gât. Mă, păcăliciule, dacă nu l-ai turnat de ce i-ai dat banii și ai pus procurorii pe urmele lui, de i-ai spăriet și armazoanca?

  2. De fapt el dorea să fie arestat portarul de la consiliul județean!…pentru motivul că nu la lăsat în clădire cu geamantanul cu bani!…
    Portarul i-ar fi spus că aici nu este bancă!…

  3. Știți ce nu pricep?? Securiștii știau fb ce face ăla cu contractele, etc. De 30 de ani. Că doar s-au lins și ei pe dește. De ce l-au fript acum??

  4. Te doare capul !
    Numai in statele totalitare, raman la putere, copii, nepoti, sotii, amante.
    Care, in general, sunt mai prosti ca stramosii lor, pentru ca sunt copii de bani gata.
    Partide de…familie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger