AcasăNewsFarmache, presedintele BVB: "Nu vom vedea oameni care stau la coada...

Farmache, presedintele BVB: „Nu vom vedea oameni care stau la coada la paine!”

Stere Farmache, presedinte BVB

„Nu dramatizati! Nu vom vedea oameni care stau la coada la paine!”, ne linisteste presedintele Bursei de Valori Bucuresti, Stere Farmache. Rugat sa comenteze scaderea drastica a Bursei de la Bucuresti, Farmache a declarat intr-un interviu acordat RFI ca nu crede intr-un scenariu „catastrofic” in care lucrurile sa fie duse la extrem, cu efecte dezastruoase.

Stere Farmache, presedinte BVB

Farmache considera ca panica nu e buna si asteapta de la politicieni discursuri care sa calmeze piata bursiera. ” Panica nu este buna, este un lucru demonstrat si atunci cand investitorii sunt dominati de emotie, preturile se misca abrupt”, spune Farmache.

„In Romania, efectele scaderii se propaga la nivelul capitalizarii companiilor listate la BVB, consecinte sunt la nivelul investitorilor care au investit in BVB, dar cred ca nu trebuie sa dramatizam acest lucru. Bursele sunt institutii unde preturile sunt intr-o continua miscare. Este adevarat ca in perioade de criza constatam o scadere abrupta a preturilor, dar tot in aceste perioade, investitorii pot castiga, trendul se poate schimba, asa incat cred eu ca investitorii trebuie să priveasca cu calm, sa nu intre in panica. Investitorii de la BVB sunt investitori antrenati”, a declarat Farmache.

Presedintele BVB crede ca ceea ce se petrece acum este o „reasezare si realocare” a resurselor financiare pe  pietele financiare internationale. „Nu cred intr-un scenariu catastrofic, in care vedem ca efectele crizei se vor accentua si ca vom vedea oameni care stau la coada la paine, la alimente sau pentru a-si procura alte servicii. Lucrurile se reaseaza pe pietele financiare internationale”, a declarat Farmache.

Adrian Vasilescu: “Romania trebuie sa puna stavilare cat mai inalte si cat mai solide”

Bursa de la Bucuresti, in pragul celei mai mari scaderi din istorie!

author avatar
Dana Conerth
268 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger