AcasăNewsFarfuridi și Brânzovenescu. Cioloș: Ori eu, ori Dan Barna la prezidențiale. Dar...

Farfuridi și Brânzovenescu. Cioloș: Ori eu, ori Dan Barna la prezidențiale. Dar „mergem împreună până la capăt”

Dan Barna și Dacian Cioloș, liderii USR și PLUS (Sursa foto: Twitter)

Dacian Cioloş a declarat în seara de luni că ori el, ori liderul USR, Dan Barna, va fi candidat la preşedinţie „cu siguranţă”, evocând rezultatul Alianţei USR-PLUS de la alegerile europarlamentare.

Dan Barna și Dacian Cioloș liderii <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagusr title=USR data wpil keyword link=linked>USR<a> și PLUS Sursa foto Twitter

Cioloş a vorbit despre colaborarea în cadrul Alianţei 2020 USR PLUS. „Am avut prima zi de discuţii pentru constituirea unei alianţe politice, după ce a trecut alianţa electorală în urma alegerilor europarlamentare. Suntem în continuare în legătură, lucrăm împreună şi o să mergem împreună până la capăt, dincolo de orice insinuări”, a afirmat el.

Dacian Cioloș a dat aceste declarații ca răspuns la uimirea general provocată de anunțul neașteptat al lui Dan Barna de luni, când acesta a anunțat că dorește să candideze la alegerile prezidențiale, câtă vreme opțiunea binecunoscută a alianței USR-PLUS a era chiar liderul PLUS.

Întrebat dacă el sau liderul USR, Dan Barna, va fi candidat la alegerile prezidenţiale, Cioloş a răspuns: „Unul dintre noi o să candideze cu siguranţă. Vom face echipă oricum, în orice formă”. În afirmația sa, Dacian Cioloș s-a bazat pe rezultatul obținut de alianță la alegerile europarlamentare. „Am avut peste 22% la ultimele alegeri. Suntem una dintre cele trei forţe politice principale ale ţării. Vedeţi vreun argument să nu avem un candidat, în condiţiile în care suntem una din principalele forţe politice din ţară? Am putea noi explica cumva cuiva că nu avem candidat când am avut rezultatul ăsta? Deci e firesc. Nu are nicio legătură cu alte candidaturi de la alte partide. Fiecare partid are dreptul să îşi prezinte candidatura. O să discutăm despre programele noastre politice în campanie”, a precizat liderul PLUS.

 

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger