AcasăNewsFara precedent in justitia autohtona: Sofer trimis in judecata pentru omor calificat

Fara precedent in justitia autohtona: Sofer trimis in judecata pentru omor calificat

Decizie nemaiintalnita intr-o ancheta desfasurata pe fondul unui accident rutier produs in Romania de masina la volanul careia se afla un tanar aflat la momentul de fata in arest preventiv.

Este vorba despre un tragic eveniment rutier produs la inceputul lunii trecute, mai exact pe 4 februarie, in Iasi, accident care a curmat vietile a doi soti, cu varste de 55 si, respectiv, 58 de ani, aflati la bordul unui Logan lovit violent de cel condus de un barbat in varsta de 25 de ani pe care procurorul de caz il acuza de omor calificat.

Premiera din cazul de fata este data de faptul ca in mod obisnuit acuzatiile in astfel de cazuri sunt de ucidere din culpa. De aceasta data, insa, procurorul considera ca s-ar cuveni schimbarea incadrarii in omor calificat, invocand o „intentie indirecta”, in speta faptul ca soferul ar fi trecut pe culoarea rosie a semaforului, dar si ca ar fi rulat pe sensul opus de mers. „Astfel, la schimbarea incadrarii juridice s-a tinut cont de faptul ca la data de 04.02.2017 inculpatul a circulat cu autoturismul prin oras cu viteza foarte mare (intre 88 si 100 km. pe ora); in perioada premergatoare accidentului acesta a trecut pe culoarea rosie a semaforului , cu viteza, circuland pe contrasens asa cum rezulta din vizionarea imaginilor video filmate; in momentul imediat premergator accidentului inculpatul a condus pe o distanta de aproximativ 700 de metri pe contrasens cu viteza foarte mare; a patruns in intersectie pe culoarea rosie a semaforului, viteza la momentul imediat premergator impactului fiind de 96 de km pe ora”, se mentioneaza in rechizitoriul intocmit de catre procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi si remis recent instantei.

E important de avut in vedere faptul ca in cazul uciderii din culpa, pedeapsa maxima e de 7 ani si jumatate de inchisoare, in timp ce la omorul calificat pedeapsa maxima poate ajunge pana la 25 ani de detentie. Ramane, insa, de vazut ce vor decide magistratii care judeca aceasta cauza.

82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger