AcasăNewsFără petreceri de 1 mai! Prefectul Capitalei a fost ferm: „Nici măcar...

Fără petreceri de 1 mai! Prefectul Capitalei a fost ferm: „Nici măcar acasă”

Alin StoicaFără petreceri de 1 mai! Prefectul Capitalei a fost ferm: „Nici măcar acasă” / foto: Digi 24

Petrecerile private sau din Centrul Vechi nu se vor ține de 1 mai și de Paște, spune prefectul Capitalei Alin Stoica. El a anunțat, că deși restricțiile din București se mai relaxează după ce rata de infectare a scăzut luni sub 3,5 la mia de locuitori, este bine să evităm să ne întâlnim în grupuri prea mari.

Oficialul a declarat că petrecerile din noaptea de Înviere nu pot fi făcute acasă, la fel cum nu sunt posibile nici în cluburi. Poziția lui Alin Stoica este fermă, în contextul în care carantina de noapte se ridică de Înviere.

„Nu există petreceri, adică petrecerile nu pot fi organizate niciunde, nici acasă, nici pe stradă, nici în cluburi, niciunde. Sunt interzise sărbătorile, serbările și așa mai departe”, a declarat Alin Stoica. „Putem primi musafiri, evident, pot să vină rude în vizită, dar nu putem să facem petreceri cu muzică, cu dans și așa mai departe”, a adăugat prefectul.

Prefectul promite pedepse aspre

Acesta a precizat că dacă vor fi descoperite persoane care petrec în cluburi, petrecăreții vor fi sancționați aspru, iar cluburile vor fi închise și activitatea suspendată pe o perioadă mai lungă.

În ceea ce privește numărul maxim de persoane în cazul unor petreceri acasă, Alin Stoica recomandă bucureștenilor să limiteze numărul de persoane cu care se întâlnesc. El a recunoscut însă că nu există o regulă specifică în acest sens.

„Dar dacă ne uităm, de exemplu, că pentru activitățile de recreere în aer liber avem voie 10 persoane care nu locuiesc în mod permanent împreună, ar fi o regulă bună să nu depășim 10 persoane nici la interior. Vorbim de persoane care nu se întâlnesc în mod frecvent, că dacă vorbim de familii, atunci vorbim de altceva. Pentru familiile care locuiesc împreună sau sunt în contact permanent, atunci lucrurile pot sta diferit”, a arătat Alin Stoica.

author avatar
Andreea Vlad