AcasăNewsFără petreceri de 1 mai! Prefectul Capitalei a fost ferm: „Nici măcar...

Fără petreceri de 1 mai! Prefectul Capitalei a fost ferm: „Nici măcar acasă”

Alin StoicaFără petreceri de 1 mai! Prefectul Capitalei a fost ferm: „Nici măcar acasă” / foto: Digi 24

Petrecerile private sau din Centrul Vechi nu se vor ține de 1 mai și de Paște, spune prefectul Capitalei Alin Stoica. El a anunțat, că deși restricțiile din București se mai relaxează după ce rata de infectare a scăzut luni sub 3,5 la mia de locuitori, este bine să evităm să ne întâlnim în grupuri prea mari.

Oficialul a declarat că petrecerile din noaptea de Înviere nu pot fi făcute acasă, la fel cum nu sunt posibile nici în cluburi. Poziția lui Alin Stoica este fermă, în contextul în care carantina de noapte se ridică de Înviere.

„Nu există petreceri, adică petrecerile nu pot fi organizate niciunde, nici acasă, nici pe stradă, nici în cluburi, niciunde. Sunt interzise sărbătorile, serbările și așa mai departe”, a declarat Alin Stoica. „Putem primi musafiri, evident, pot să vină rude în vizită, dar nu putem să facem petreceri cu muzică, cu dans și așa mai departe”, a adăugat prefectul.

Prefectul promite pedepse aspre

Acesta a precizat că dacă vor fi descoperite persoane care petrec în cluburi, petrecăreții vor fi sancționați aspru, iar cluburile vor fi închise și activitatea suspendată pe o perioadă mai lungă.

În ceea ce privește numărul maxim de persoane în cazul unor petreceri acasă, Alin Stoica recomandă bucureștenilor să limiteze numărul de persoane cu care se întâlnesc. El a recunoscut însă că nu există o regulă specifică în acest sens.

„Dar dacă ne uităm, de exemplu, că pentru activitățile de recreere în aer liber avem voie 10 persoane care nu locuiesc în mod permanent împreună, ar fi o regulă bună să nu depășim 10 persoane nici la interior. Vorbim de persoane care nu se întâlnesc în mod frecvent, că dacă vorbim de familii, atunci vorbim de altceva. Pentru familiile care locuiesc împreună sau sunt în contact permanent, atunci lucrurile pot sta diferit”, a arătat Alin Stoica.

author avatar
Andreea Vlad
356 afisari

5 COMENTARII

  1. Cata nemernicie! Adica la mine acasa nu pot sa pun muzica sau sa dansez! Numai exprimarea in sine e suficienta sa intelegem ca scopul nu e nicidecum sanatatea noastra, ci controlul nostru!!!! Si lor -tutoror care vin cu astfel de masuri aberante si nejustificate- le face de-a dreptul placere sa ne puna piciorul pe gat ca sa nu mai miscam decat atunci cand si cum vor ei si le convine lor! de Au ajuns deja sa controleze (sau macar sa incerce) viata noastra pana si in aspectele ei private – daca eu dansez la mine acasa!!! Culmea e ca se vor gasi totdeauna binevoitori care sa anunte ‘autoritatile’ ca eu am pus muzica mai tare sau se vede prin perdea cum dansez… Si nu, acesta nu este comentariul unui ‘anti’, ci bazat exclusv pe declaratia de mai sus a prefectului de Bucuresti, care declaratie nu e ‘nefericita’ (ex ca nu stie el sa formuleze prea frumos etc) ci este sincera, arata din pacate adevarul!

  2. Oare individul asta stie ca are nevoie de o lege ca sa-si deschida gura? Bai avocatul lui peste educat si facut la scoala usr, datoria ta este sa-ti cunosti atributiile. Poate iti intra in tartacuta aia de politruc ca nu esti decat un executant. Nu ar fi o idee proasta sa iti aduci aminte ca esti specializat doar in dreptul muncii si ca ai lucrat cea mai mare parte din timp pentru resurse umane.
    Putina modestie nu strica.

  3. Domnule prefect anonim, noi toti suntem siguri ca stimabilii din Bukale o sa asculte de dvs,. ca niste copii mici si naivi ce sunt !! 🙂 Ha ha ha 🙂 Bai, idiotule util no. 5, acolo pe la voi e salbaticia perfekta, e ca o gradina zoologica mare in aer liber, toti stiu ce fel de specimene sunt aciuate pe acolo, asa ca lasa gargara si pregateste numai sacii aia negrii si portocalii, o sa ai nevoie de ei, trepadusule !! 🙂

  4. Este cineva capabil din conducerea ziarului National sa ceara fisarea conditiilor in care mesajele cititorilor sunt cenzurate?
    Ce persoane nu pot fi criticate? Ce partid nu poate fi criticat?,…
    Aveti va rog sange in instalatie si publicati lista de NO-NO.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger