AcasăNewsFără mască de protecție în minivacanța de Paște? Noi reguli anunțate de...

Fără mască de protecție în minivacanța de Paște? Noi reguli anunțate de autorități

masca de protectieFără mască de protecție în minivacanța de Paște? Noi reguli anunțate de autorități

Autoritățile au în vedere pentru cei care vor să petreacă concediul la mare sau cei care vor să meargă la biserică, la slujba de Înviere să renunțe la masca de protecție. În anumite condiții, a precizat ministrul de Interne.

Lucian Bode, ministrul de interne, a declarat că se pune în discuție posibilitatea ca oamenii să nu mai poarte măști la plajă, de 1 mai și să poată să participe fără masca de protecție și la slujba de Paște.

Autoritățile vor avea mai multe întâlniri și ar putea să se stabilească, pentru o durată de timp, eliminarea măsurii obligatorii de a purta mască de protecție în spațiile publice, pentru situațiile prezentate mai sus.

„În acest moment, reglementarea legată de mască este în vigoare, este obligatorie, masca trebuie purtată. Până în data de 1 mai, cu siguranţă, vom mai avea discuţii şi în CNSU şi este posibil să discutăm şi despre eventualitatea de a limita purtarea măştii în anumite circumstanţe, cum ar fi să nu se poarte măşti la plajă, cum de altfel şi restaurant o poţi da jos.

Sunt lucruri de bun simţ, care trebuie discutate şi care trebuie să fie în acord cu majoritatea sănătoasă a celor care accesează astfel de evenimente”, a declarat Lucian Bode, precizând că pe stradă vor fi forțe de ordine ale Ministerului de interne și jandarmi în noaptea de Paște.

În plus, ministrul de interne a trimis un mesaj românilor care vor să vină acasă cu ocazia Paștelui, din străinătate. El le-a spus să verifice site-urile oficiale pentru lista țărilor verzi și să prezinte un test negativ de covid-19. Pentru persoanele care nu vor pune la dispoziție un astfel de test, este obligatoriu măsura de carantină pentru 14 zile.

author avatar
Andreea Vlad
333 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger