AcasăNewsFara internari la Maternitatea Giulesti. Reactie: parintii si pacientii ar trebui sa...

Fara internari la Maternitatea Giulesti. Reactie: parintii si pacientii ar trebui sa fie atenti cu acest dat in judecata

Pe fondul cazurilor de bebelusi transferati la „Grigore Alexandrescu” si a faptului ca s-a aflat ca mai multi angajati ai Maternitatii Giulesti sunt purtatori ai stafilococului auriu, Directia de Sanatate Publica Bucuresti a solicitat inca de joi Spitalului Clinic de Obstetrica-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sirbu” Bucuresti sa sisteze internarile incepand de vineri.

Reactionand pe marginea acestei decizii, purtatorul de cuvant al Maternitatii Giulesti, Doru Pana, a anuntat ce masuri s-au luat. Totodata, avand in vedere ca s-a vehiculat ca ar fi parinti decisi sa dea in judecata spitalul, reprezentantul de la „Panait Sirbu” a avut o reactie transanta. „Este optiunea fiecaruia sa dea in judecata. Sincer, nu prea vad pentru ce ar putea sa dea in judecata, dar este optiunea fiecaruia. (…) Numai ca parintii si in general pacientii din Romania ar trebui sa fie foarte atenti cu acest dat in judecata… Daca ei vor da in judecata personalul tot timpul, personalul va pleca in strainatate, unde este aparat de legi. Pentru legea in Romania nu apara personalul medical, personalul medical are doar obligatii. Nu exista drepturile personalului medical, ci doar drepturile pacientului. (…) Omul acela, care a fost reclamat, chiar daca nu este vinovat, este dus la Colegiul Medicilor, la Procuratura, Ministerul Sanatatii, la DSV (…) Parintii trebuie sa-si caute dreptatea in momentul in care exista ceva clar, in momentul in care avem o dovada certa”, a sustinut Pana.

Internari sistate

„Avand in vedere situatia aparuta in cadrul unitatii spitalicesti privind cazurile de infectii nozocomiale cu Stafilococ Auriu MRSA, precum si faptul ca masurile instituite nu au avut rezultatele asteptate, conducerea Directiei de Sanatate Publica Bucuresti considera necesare instituirea unor masuri mai severe de combatere si limitare a infectiei cu Stafilococ Auriu MRSA. Astfel, incepand cu data 30.11.2018 se sisteaza toate internarile in unitatea spitaliceasca. Pe masura ce spatiile vor fi eliberate prin externarea pacientilor, acestea vor fi inchise si se vor aplica procedurile de curatenie si dezinfectie terminala, urmate de efectuarea probelor de autocontrol”, a precizat Ministerul Sanatatii.

Tot MS anuntase, joi, ca Directia de Sanatate Publica a Capitalei constatase ca „incepand cu data de 24.10.2018 si pana in prezent au fost internati 15 pacienti, copii proveniti de la Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sirbu”, din care 12 copii confirmati cu stafilococ auriu MRSA. Pentru alti 2 copii se asteapta rezultatele de laborator, iar unul dintre copii nu a fost confirmat cu MRSA” si ca rezultatele probelor recoltate de la angajati ai sectiei de neonatologie de la Panait Sarbu indicau ca 11 persoane sunt purtatoare de Stafilococ Auriu MRSA.

author avatar
Andrei Coman
568 afisari

2 COMENTARII

  1. Domnul Pana a precizat:(…) Numai ca parintii si in general pacientii din Romania ar trebui sa fie foarte atenti cu acest dat in judecata… Daca ei vor da in judecata personalul tot timpul, personalul va pleca in strainatate, unde este aparat de legi. Pentru legea in Romania nu apara personalul medical, personalul medical are doar obligatii. Nu exista drepturile personalului medical, ci doar drepturile pacientului. (…) Omul acela, care a fost reclamat, chiar daca nu este vinovat, este dus la Colegiul Medicilor, la Procuratura, Ministerul Sanatatii, la DSV (…)
    Ce vreau eu sa-i punctez domnului Pana si nu numai domniei sale este ca aceste cadre medicale, daca ar lucra in strainate, si-ar face datoria, in adevaratul sens al cuvantului, ar manifesta empatie fata de pacient si nu ar avea acele aere de superioritate si infatuare care se resimt din primul moment.
    Decizia pacientului de a se adresa instantei vine ca prim pas, ca prima reactie, uneori de aparare, cand sunt puse in fata atitudinii preponederent necuviincioase pe care care o arata majoritatea cadrelor medicale. Cred ca ca totii am simtit acel aer de falsa superioritate al celor „in halat alb” mergand pe holurile unor institutii sanitare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger