AcasăNewsFara caciuli si manusi la inmormantarea lui Kim Jong-il, la -9 grade

Fara caciuli si manusi la inmormantarea lui Kim Jong-il, la -9 grade

Oamenii si-au lovit palmele si au dat din picioare de jalea frigului, incercand sa fie la unison cu noul lider

Phenianul le-a ordonat nord-coreenilor sa nu poarte nici caciula, nici manusi la funeraliile liderului lor, in pofida temperaturilor foarte scazute.

Oamenii si-au lovit palmele si au dat din picioare de jalea frigului, incercand sa fie la unison cu noul lider

Masura a fost dispusa pentru ca poporul sa fie la unison cu fiul si mostenitorul „tronului” dinastic, Kim Jong-un. Cu o zi inainte de funeraliile nationale ale lui Kim Jong-il, autoritatile din capitala au avertizat populatia ca Kim Jong-un „va escorta sicriul generalului cu mainile goale si capul descoperit”.

Kim Jong-un

Ca sa exprime maximum de respect, civililor le-a fost interzis sa poarte manusi, caciuli sau fulare, inclusiv in caz de ninsoare. Redactat de refugiatii nord-coreeni, cotidianul Daily NK, care apare in Coreea de Sud, a specificat ca oamenilor li s-a spus ca „in spatele fiecarui rand, se afla cineva care va supraveghea” la respectarea ordinului.

Temperaturile au coborat pana la minus 9 grade la 28 decembrie, potrivit serviciului sud-coreean de meteorologie. Sute de mii de civili si militari s-au aliniat de-a lungul bulevardelor Phenianului pentru a saluta cortegiul funerar timp de peste trei ore, pe ninsoare.

author avatar
Adina Mutar
476 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger