AcasăNewsFanfaronada lui Iohannis

Fanfaronada lui Iohannis

Președintele se crede altceva decât este?

În dorința de poza în atoateștiutor și ocrotitor al națiunii, peședintele merge din gafă în gafă. Totul se transformă într-un specatcol de un prost gust înfiorător, în care Iohannis ori se fâstâcește inexplicabil când trebuie să vorbească românește ori, pur și simplu, nu conștientizează ce spune. Trec peste clișeele patriotarde de la ședința solemnă a Parlamentului, la împlinirea a 30 de ani de la evenimentele din decembrie ’89. E drept că nu a mai confundat comemorarea cu sărbătorirea, dar tot în stereotipii cu statul de drept și valorile europene a eșuat, de parcă românii ieșiseră atunci în stradă pentru a le aclama, nu pentru a răsturna regimul Ceaușescu.

Președintele se crede altceva decât este

Trec și peste ieșirea din cadrele realității, când a afirmat cu toată tăria că, în urmă cu 30 de ani, în România a avut loc o revoluție anticomunistă. Istorici, ziariști cu greutate, juriști, cercetători și surse serioase din serviciile secrete au probat, de-a lungul timpului, că a fost o lovitură de stat. Numai că Iohannis o ține pe-a lui, cu revoluția, sfidând logica și bunul simț în gândire.

Infracțiunea de „cale europeană”

Acceptând teoria lui halucinantă, ne confruntăm cu o situație teribil de complicată. Am avut, deci, o revoluție cu doi autori. Singurii vinovați, de altfel. În cazul acesta, dincolo de interpretările sarcastice, ar trebui să ne mândrim cu doi oameni care au avut o gândire genială. În doi, căci juriștii n-au reușit să descopere că ar fi fost mai mulți, Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu au izbutit să răstoarne regimul comunist și să dea peste cap o întreagă țară.

Revoluția anticomunistă s a pierdut pe drum

Apoi, dacă ținem cont de discursurile sforăitoare ale președintelui, cu oameni care se gândeau la integrarea europeană și euroatlantică în timp ce erau vânați ca iepurii de către armată și trupele Securitate, cei doi n-au făcut rău țării. Au dat jos comunismul, l-au eliminat pe Ceaușescu și ne-au deschis drumul spre „o Românie prosperă și modernă, spre calea europeană”. Citatul e luat la întâmplare, din discursurile standard ale președintelui. Ei bine, și atunci de ce au fost trimiși în judecată? „România prosperă și modernă” și „calea europeană” sunt și astea infracțiuni?

Iohannis, într-un singur glas!

Pe de altă parte, lui Klaus Iohannis nu-i convine varianta loviturii de stat. În primul rând pentru că, în asemenea situație, comunismul poate că ar trebui un pic reconsiderat. Apoi, revizuirea unor poziții și atitudini față de Nicolae Ceaușecu ar fi de natură să-l scoată din minți. Asta îi trebuie lui, acum, când vrea să se afirme și ca luptător anticomunist, deși a profitat, pe ici pe colo, de regimul pe care îl condamnă? Gestul lui, de a nu recunoaște lovitura de stat, e de natură a zgâria orgoliile sensibile ale partenerilor strategici, care știu bine cât s-au chinuit până au perfectat-o și i-au dat chipul unei revolte generate de nemulțumirea populară. Dacă ar citi puțină istorie, pe care s-o și țină minte, Klaus Iohannis ar înțelege și ciclurile acesteia, ciudate la prima vedere, dar și de ce, în urmă cu 20 de ani, o figură populară a afirmat că peste 30-40 de ani Ceaușescu va avea o statuie la fiecare colț de stradă.

Ce a fost mai important cedarea gazelor naturale sau primirea șepcii

Și, ca să umple atmosfera cu aplauze ca la congresele comuniste, Iohannis declară că respinge cu fermitate orice altă opinie contrară lui, privind evenimentele din decembrie ’89. Sincer? Nu m-au impresionat vorbele astea. M-a umflat doar râsul de zbaterea lui de a-și impune punctul de vedere, mai ales când cerea tuturor să gândim la fel ca el.

Nicio întrebare pentru Iohannis

Nu sunt singurele momente, din ultimele două zile, când Iohannis s-a dat în spectacol. Declarația făcută după primirea noului ambasador american în România a întregit tabloul suferințelor prezidențiale. Acela de a se crede mai mult decât este. „Suntem hotărâți să continuăm Parteneriatul Strategic. Am reiterat împreună aspectele cele mai importante, întâlnirile cu Trump, faptul că România în NATO este un partener serios, credibil care își alocă resursele promise. Economie – am hotărât să continuăm atragerea investitorilor americani”. Așa a hotărât. Foarte bine, dar i-a spus Zuckerman că americanii n-ar mai vrea să continue? Și-a amintit de vizitele în SUA, dar fără a preciza care a fost cel mai important moment: cel cu șapca sau cel de muțenie absolută la conferința de presă, când ziariștii nu i-au adresat nicio întrebare?

author avatar
Valentin Boeru
4.048 afisari

24 COMENTARII

  1. D-l Președinte, profaneanează Politica Romînească și bunul- simț nativ al Românilor ! Este îngrijorătoare tendința dânsului de a poza în Dictator, deși inteligența îl recomandă cel mult ca bufon al Șefilor din UE sau NATO ! Și nimeni nu-l atenționează, nimeni nu-i spune nimic ! Păcat !!!

    • Bravo , Kostya , a ajuns Presedintele Romaniei sa fie atentionat si sa primeasca sfaturi de la o vuvuzea stalinista din Transnistria care se gudura pe langa Boeru sa-i ridice mingea la fileu , consilierea ta mai lipsea ….hihihihihihi ! Cum se impaca dictator , dansului si bufon , numai mintea ta ratacita gaseste asemenea potriviri si corelatii , remarcam un inceput de bun simt LA ORDIN , toti romanii au amutit si au cazut pe spate la asemenea formula de politete ?! TENDINTA DANSULUI este sa lase cainii maidanezi sa latre de pomana la luna si sa posteze baliverne din subsoluri profanate prin publicatiile romanesti ! Zambeste , maine v-a fi si mai rau ,vine molotovu sa te duca la Dilibau !

      • Boerule , aproape 7 milioane de romani sunt mandri de Iohannis si , pe 21 dec. 2019, o sa depuna juramantul ca Presedinte al Romaniei . Tot pe 21, in luna mai 2020 , o sa primeasca medalia si premiul CAROL CEL MARE la Aachen . La ce bun urinezi contra vantului ? Strugurii sunt acri ? Ce impresie crezi ca au despre tine minim 7 milioane de romani cand il ponegresti zilnic ? Esti mandru ?

        • Chestiunea este despre calitate celor 7 milioane care l-au votat pe mujanist!? Cati pot explica coerent votul lor in afara de faptul ca vorbeste engleza si da bine la extern pentru ca e sclavul marilor puteri. Noi vorbim aici de cat rau face la intern si de interesele straine pe care le sustine in mod slugarnic. Daca nu recunoasti asta insemna ca esti handicapat, adica orb si retardat mintal! Daca tie iti palce de marlanul asta dispretuitor, nu ai decat sa-l pupi in gaoz si se pare ca asta iti place.

        • DEJA MULTI REGRETA VOTUL CU CARE VA IMPAUNATI, DACA NU CUMVA E REZULTATUL TABLETELOR DE LA STS.
          MAI VORBIM PESTE 0 LUNA SAU DOUA !!
          O SA VA IASA PE NAS SLUGARNICIA !!!

        • De ti ar umple gura tie de plăcute suedeze toti romani ca sa nu mai pupi in cur un nazist

      • Mai lachita flausata de o tot dai cu boierul ca este kgb-ist, am impresia ca in caz de război, iti îmbraci imediat costumul bunicului tau de comisar rus. Si ce sa vezi mândrie de mârlan trădător de țara o sa i asuprește tocmai pe ăștia gen boieru. Toate vuvuzelele structurilor nu sunt decat niste jeguri ce isi vând tara

    • E foarte bun pentru stapanii de afara,e programat si respecta tot ce i se spune.Restul nu conteaza,asa ca suportati,aveti ce a ti votat.

      • Mamuska ma alinta si Andropov , mi se pare nimerit sa va fraieresc cu pseudonimul Adrian . Nu-i asa ca sunt inventiv ?

  2. Nu face altceva decât ceea ce i se spune de către cei care îl țin de LANȚ… din păcate este un FDGR – ist și nu gândește, nu înțelege și bineînțeles nu vorbește limba română. Ne-au înfrânt ca neam românesc… Mă bucur pentru cei care au votat pentru al doilea mandat! Doamne ocrotește pe ROMÂNI!
    Doar divinitatea ne mai scapă…

    • De cand prietenia asta cu Republica Moldoveneasca Nistreana ? Multumim pentru urari , posibil ca divinitatea sa se ocupe si de mancurti , Boje-Boje s-ar putea sa va faciliteze intrarea in NATO si U.E . Tineti-o tot asa , sunteti pe drumul cel bun , gaspadini !

  3. Valentin Boeru..,,cîtă răutate”…să scrii așa de marili cîrmaci..joahannes

    • Kostov , dedica-i o poezie revolutionara lui Boeru , perie seful , fa-i si niste matanii evlavioase cu fruntea la buric , apoi treci si pe la vrabiuta ta sa-i faci un perdaf intre hulube la cuibul de pupaza , zglobiule ….!

    • Boerule , menirea ta de ziarist este sa primesti elogii din partea mancurtilor de pe malul stang al Nistrului ? Ai sa vezi , cine seamana vant , culege furtuna !

      • Subiectul e Iohannis, nu Boeru caruia oricum i se falfaie de voi, postaci cu simbrie.

        • Subiectul asta nu e bataia de joc a mancurtilor , Panaitov , e vorba de Presedintele Romaniei ales democratic . De ce bagi botul unde nu-ti fierbe oala , dihorule , ce romani aduc injurii lui Krasnoelski in presa din Transnistria ? Cu falfaitul si fanfaronada asta al lui Boeru , urma-alege , paranoia si obsesiile – compulsive se trateaza greu , leacul vine in timp , dupa cum se vede sunt slabe sperante de vindecare !

          • Kostya , iti vine prin san putoarea de la obielele din paslari si faci penibili pe altii ? Hoitule , fa-ti o baie in Nistru , puti a sconcs !

  4. Domnule ANONYMUS, rusine sa ti fie !Iei in batjocura un sef de stat ales democraticNu i frumos Seful acesta ,,ales democratic” de statul paralel vrea doar binele acestei tarisoare Ai vazut ce a facut cu legea offsor ,cea cu redeventele la gazele din M NEAGRA?A intors o in parlament la modificare, ca cere prea mult de la saracii EXON si OMV,, Ce? Aveti nevoie de bani ca sa mariti salariile la prostii de romani?”In privinta postacilor astora onanisti sa stii ca e doar unul singur care se da ba femeie ba barbat Este aceeasi basoalda proasta de la exces de onanism,care are delir tremens de la atata drogaiala si desfrau ,la fel ca ai sai de la gowernerul plavanului Catu, ministrul care se drogheaza zilnic ii este exemplul si adoratia sa Are un singur fix acest labagiu :Transnistria .Acolo este plamada acestui sas alogen Acolo inca traieste spiritul globalistilor ,al colectivelor si colhozurilor marxist progresiste exact ideile acestor lepadaturi proaste

  5. Kostiia!!!,Kostiia…..!!!Mai stii si altceva bai parasuta globalista Siktir scarbosenie drogata!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger