AcasăNews"Fanatism religios". Reactia categorica a Patriarhiei, dupa afirmatiile lui Iohannis

„Fanatism religios”. Reactia categorica a Patriarhiei, dupa afirmatiile lui Iohannis

Declaratia pe care a facut-o, seara trecuta, seful statului, pe marginea initiativei Coalitiei pentru Familie de a modifica legea suprema a tarii, astfel incat sa se prevada clar in Constitutie faptul ca familia e constituita din barbat si femeie, in sensul in care presedintele s-a declarat „adeptul tolerantei” si a subliniat ca e „gresit sa dam ascultare sau sa mergem pe calea fanatismului religios”, Patriarhia Romana a considerat ca e cazul sa faca publica unele lamuriri.

Astfel ca din directia institutiei in cauza a fost dat publicitatii un comunicat, pe care il redam in cele ce urmeaza, integral:

„In urma declaratiei presedintelui Klaus Iohannis referitoare la demersul Coalitiei pentru Familie in urma caruia 3 milioane de cetateni romani au solicitat modificarea art. 48, alin. 1 din Constitutia Romaniei referitor la definirea familiei, Patriarhia Romana face urmatoarele precizari:

Reactia Domnului Presedinte Iohannis este un raspuns la „o solicitare ultimativa” a pastorului baptist Iuga Viorel privind atitudinea Presedintelui fata de familia crestina. Probabil acest demers a fost catalogat ca „solicitare ultimativa”.

Oricum, un demers civic, perfect legal si validat de Curtea Constitutionala a Romaniei, nu poate fi considerat in niciun caz o „cale a fanatismului religios”, sau o dovada de intoleranta. Cel mai amplu demers civic din Romania, la care a participat un numar fara precedent de cetateni, este un exercitiu democratic firesc si necesar.

Propunerea de amendare a Constitutiei nu reprezinta „o solicitare ultimativa”, ci o chemare fireasca la exprimarea democratica a vointei cetatenilor cu privire la una dintre valorile fundamentale ale societatii, familia. Solicitarea are ca scop principal protejarea familiei, a parintilor si a copiilor, si nu condamnarea altor persoane.

Pledarea pentru definirea mai clara a naturii familiei este justificata nu doar de ratiuni ale moralei crestine, ci si de realitatea dramatica a prabusirii demografice atat in Romania, cat si in celelalte tari europene.

Ne exprimam speranta ca demersul moral si civic al Coalitiei pentru Familie va fi inteles corect de catre toate autoritatile statului roman si ca i se va da curs conform Constitutiei”.

Iata si declaratiile care au declansat aceste precizari:

Intrebarea din partea presei: Presedintele comunitatii baptiste din Romania, domnul Viorel Iuga, v-a adresat un mesaj in care va solicita sa va exprimati in favoarea valorilor moral-crestine si a familiei traditionale. Daca ii raspundeti in vreun fel. Si ce parere aveti despre demersul celor trei milioane de romani care doresc sa modifice Constitutia in sensul interzicerii casatoriilor homosexuale?

Raspunsul presedintelui Iohannis: „Nu am ce sa-i raspund, iar in chestiunea modificarii Constitutiei, inca nu este randul meu sa ma exprim. Va veni putin mai incolo randul meu. Insa, in acest context, cred ca este foarte important sa reiterez un lucru in care cred. Fiindca eu apartin, provin dintr-o minoritate etnica si dintr-o minoritate religioasa, eu cred ca trebuie sa revenim la ceea ce se numeste toleranta si acceptarea celuilalt. Acceptarea celuilalt cu bune si rele. Nu suntem toti la fel, nu toate grupurile etnice si toate grupurile religioase sunt la fel. Este gresit sa dam ascultare sau sa mergem pe calea fanatismului religios si a solicitarilor ultimative. Eu nu cred in ele si nu le sprijin. Eu sunt adeptul tolerantei, increderii si deschiderii spre celalalt.”

author avatar
eNational
521 afisari

2 COMENTARII

  1. HOTUL DE 6 CASE SI 3 COPII ROMANI FACE PARTE SECTA CATOLICA-DE TEMBELIUM GRAVE LA MECLA SA
    SIULIUM PORCO.PE NUMELE LUI DE COD NEMTULOI SE CHIAMA JO-HANIS-CACA,SI UARASTE ROMANII ORTOD
    OXI.NEAVAND COPII-NEPUTAND-,SE ALATURA HOMOXUALILOR.FATA LUI,DE FETITA BLANDA SI CALDA,TE
    DUCE IMEDIAT LA MAGARIA PARSIVA.POPORUL ROMAN SA NU LASE CALCAT IN PICIOARE DE UN EMIGRANT
    HOT DE RUMANI.IESI AFARA,JAVRA ORDINARA.DUTE,LA SASII TAI PACATOSI.HAI SICTIR COMUNISTULE DE
    MANA DREAPTA.

  2. BA,MARMELADA DE OM NATANG. DE CE NU ESTI SI CU MINE TOLERABIL.? CE DACA AM FURAT SI MINTIT
    AM SI EU DREPTUL CA,MINORITAR TATAR TEMBEL,LA TOLERANTA. TU,ALIFIE DE CREMA DE CE NU ESTI TOLERANT CU CURVISTINA UDREA. CURVELE DE PE CENTURA,SUNT SI ELE O MINORITARE.HAI,SA FIM TOLE
    RANTI,PROSTOVANE DE 2.oo m. HAI VALEA LA ZMERKEL,INTOLERANTA CRACULUI.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger