AcasăNewsFamilii izolate în județul Neamț, din cauza inundațiilor. Viitura a distrus singura...

Familii izolate în județul Neamț, din cauza inundațiilor. Viitura a distrus singura cale de acces. Momentul impactului (VIDEO)

pompieriFamilii izolate în județul Neamț, din cauza inundațiilor. Viitura a distrus singura cale de acces. Momentul impactului (VIDEO)

Mai multe familii au rămas complet izolate într-o localitate din județul Neamț, după ce podețul de lemn care îi lega de comunitate a fost luat pe sus de puhoiul de apă.

Un localnic din satul Negulești, comuna Piatra Șoimului, a surprins momentul în care apa a rupt podețul de lemn. Familia acestuia, care include și doi copii mici, și alte trei familii au rămas izolate de restul comunității după ce viitura de sâmbătă a rupt podețul de acces.


În aceste familii sunt și bătrâni, unii cu probleme medicale, iar acest podeț este singura cale de acces, potrivit presei locale.

Localnicii se plâng de faptul că în decursul anilor li s-a promis că podețul va fi reabilitat. S-au făcut diverse improvizații de susținere a podețului, în decursul timpului, însă aluviunile de astăzi au afectat grav stabilitatea acestuia, rupându-l.

Traversarea cursului de apă este un real pericol pentru cei care locuiesc aici. Consecințele traversării apei pot fi fatale.

Au refuzat să fie salvate

Șapte persoane, dintre care o persoană de 80 de ani și un bebeluș, au rămas izolate, de sâmbătă noaptea, dar nu au solicitat asistență medicală.

„ISU Neamț s-a deplasat la fața locului cu o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială complexă pentru intervenție și un autoturism de serviciu. La locul evenimentului se aflau primarul comunei și membri din cadrul SVSU Piatra Șoimului. Pompierii, cu ajutorul autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, au trecut pe malul drept al pârâului Iapa și au dus pâine și lapte praf. Toate persoanele izolate au refuzat evacuarea din gospodării”, au transmis, duminică dimineața, reprezentanții ISU Neamț.

Bărbat mort în inundații

Echipajele ISU Neamț au intervenit în această seară pentru salvarea unei persoane surprinse de viitură în localitatea Almaș din comuna Gârcina. Este vorba despre un bărbat de aproximativ 78 de ani.

Persoana a fost scoasă din pârâu și s-au aplicat manevre de resuscitare. La locul solicitării s-a deplasat și o autospecială cu medic de la SAJ. Din păcate, medicul de pe ambulanța SAJ a declarat decesul bărbatului, a transmis ISU Neamț.

author avatar
Andreea Vlad
107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger