AcasăNewsFamilie de elefanti, salvata dupa eforturi impresionante (VIDEO)

Familie de elefanti, salvata dupa eforturi impresionante (VIDEO)

Un pui de elefant cat se poate de simpatic, dar si doi adulti au devenit protagonistii unei situatii periculoase: au ajuns intr-un bazin cu apa, deopotriva ingust si adanc, si n-a fost chip sa mai reuseasca sa iasa singuri. Imaginile cu incercarile salvatorilor de a-i aduce cat mai repede in siguranta s-au raspandit, joi, prin intermediul internetului.

Poveste cu happy-end

Animalele riscau fie sa piara de foame fie, si mai rau, sa se inece, daca oamenii nu interveneau la timp in ajutorul lor. Acest lucru l-au inteles si specialistii in astfel de interventii contra cronometru. Doar ca intotdeauna totul pare mai simplu in teorie sau privit de la distanta decat se dovedeste a fi in realitate.

Intamplarea, de data recenta, a avut loc undeva in provincia chineze Yunnan. Din cate se poate vedea pe imaginile ajunse pe Youtube, autoritatile locale au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a salva animalele. Au pus la cale un adevarat plan de interventie, care a inclus in prima faza inlaturarea celorlalti membri ai grupului de elefanti- care, in incercarea lor de a-si ajuta semenii, ar fi putut deveni periculosi pentru salvatori. Apoi i-au hranit – de la o distanta de siguranta – pe cei trei prizonieri fara voie, iar cand au considerat ca e cazul au pornit un escavator, care a sapat drumul spre libertate celor trei elefanti ajunsi captivi.

Eforturile salvatorilor sunt cu adevarat impresionante, nu credeti?

[youtube]U2xdorkea7E[/youtube]

153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger