AcasăNewsFamilia tânărului mort în Sectorul 5 acuză poliţiştii: "A ajuns în comă...

Familia tânărului mort în Sectorul 5 acuză poliţiştii: „A ajuns în comă de gradul 5”. Reacţia demnă de miliţie a autorităţilor

Familia tânărului mort în Sectorul 5 vine cu acuze grave la adresa poliţiştilor. Ei susţin că Eduard Giosu ar fi decedat după ce băiatul ar fi fost bătut de agenţi.

Tatăl victimei susține că Eduard se afla într-o stare bună, până în momentul în care polițiștii i-ar fi aplicat lovituri.

A ajuns în comă la spital?

Familia și apropiații susțin în continuare faptul că tânărul a fost omorât în bătaie de polițiști. „A ajuns la spital în comă de gradul 5”, a spus Ion Giosu la Antena 3.

Incidentul a avut loc pe data de 22 septembrie, pe o stradă din Sectorul 5, după ce bărbatul de 30 de ani ar fi ieșit să fumeze dintr-un bloc unde avea loc o petrecere.

Polițiștii au ajuns la fața locului, iar agenţii spun că tânărul era incoerent în vorbire și părea să fie băut sau drogat.

Întrebat cum a ajuns la spital fiul său, Ion Giosu spune că în fișa completată de SMURD Eduard figurează ca fiind conștient și cooperant, „lucru contrazis de prietena lui care l-a găsit întins pe burtă, cu capul plin de sânge, încătușat și inert”.

Poliţiiştii aveau camerele închise

Se mai ridică o discuţie. De ce poliţiştii care au intervenit la caz aveau acele body-cam-uri închise, evitând astfel să filmeze acţiunea.

În comunicatele oficiale inițiale ale Poliției, nu se menționa că polițiștii ar fi făcut uz de forță în încercarea de a-l imobiliza pe tânăr.

Din cele două echipaje care s-au deplasat la faţa locului au fost două body cam-uri, câte unul pentru fiecare echipaj. Din ce înțeleg unul ar fi fost pornit în momentul încătușării.

Ca procedură de funcționalitate a acestor camere trebuie să explic faptul că la momentul pornirii acestea înregistrează cu 30 de secunde înainte de a fi pornite şi după oprire.

Cu privire la utilizarea body cam-urilor de către colegii mei este dispusă o anchetă internă care va stabili dacă s-au utilizat corect.

Cu siguranţă aceştia ar fi trebuit să filmeze pe parcursul intervenţiei. Tocmai de aceea este o anchetă disciplinară în curs„, a spus Crina Eşanu, inspector şi purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

author avatar
Andrei Ștefan
592 afisari

7 COMENTARII

  1. Daca e adevarat, vinovatii vor plati.
    Familia trebuia sa aiba grija de el, sa fie tratat, ca sa nu mai ajunga dezbracat pe strazi, acum vine la despagubiri.

  2. Este o practica uzuala a sectiei 18 si sectiei 19. Am formulat si plangeri penale dar nimic…

  3. CITE O DATA FAC EXCES DE ZEL DAR CIND TREBUIE SUNT VARZA NU FAC NIMIC NISTE PETARDE SI POLITA ROMANIA

    • Concluzia? Trebuie sa fii inarmat puternic sau in haita. Ca in natura. Unele lucruri nu se schimba.

  4. I, – Ceva sa-ntâmplat acolo. Șchioapătă ca acele DOUĂ Body-cam-uri tocmai nu erau activate.
    Românește ” Anchetă internă ” înseamnă intenția de mușamalizare
    II. – Sigur, unu ieșind de la o petrecere ” în stare bună” poate pica ( leșina ? ) și la văzul polițiștilor . S-a mai întâmplat.
    Tatăl cel isteț mai adaugă ” se afla în stare bună ” Bree ce înseamnă ”s t a r e b u n ă” ? Sunt unii care susțin că omul nu se consideră beat / drogat , până când poate sta culcat în șanț , fără să se sprijine.
    !!! – Atunci când fumez io ies pe balcon, sau în fața blocului. Pentru asta NICIODATĂ nu a fost chemată poliția. Auzi băi, chiar două echipaje de poliție pentru un nenorocit de fir de țigară .

    • depinde ce fumezi. cu „iarba” potrivita la omul potrivit un fir de tigara este de ajuns. intr-alta ordine de idei body-cam-urile nu ar trebui sa poata fi oprite de purtatori, iar lipsa/descarcarea bateriei sa fie sanctionata cu excluderea din politie si inchisoare cu aceeasi durata ca tentativa de omor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger