AcasăNewsFamilia Regală e în funeralii: Regina Mamă va fi adusă în România

Familia Regală e în funeralii: Regina Mamă va fi adusă în România

România se pregătește de un eveniment special, în această toamnă. Familia regală negociază cu autoritățile din Elveția pentru a repatria osemintele Reginei Mamă Elena, care vor fi depuse la Curtea de Argeș, alături de fiul său, Regele Mihai.

Familia Regală dorește să aducă osemintele Reginei Mame Elena din Elvetia, în 19 Octombrie, anul acesta. Vor fi funeralii naționale. Regina Mamă Elena va fi înmormântată la Curtea de Argeș, alături de fiul Majestății Sale, Regele Mihai, informează televiziunile.

Prinţesă a Greciei şi a Danemarcei, Elena s-a căsătorit cu Principele Moştenitor Carol al II lea în 1921 şi l-a născut pe Mihai. Căsnicia Elenei şi a lui Carol al II-lea a fost o speranţă pentru dinastia română, dar s-a năruit în 1925, când Carol a renunţat la prerogativele sale regale pentru a rămâne în străinătate cu amanta.

Principesa Elena s-a ocupat de educaţia fiului său, care a devenit rege la 5 ani şi 8 luni, după moartea Regelui Ferdinand.

În timpul primei domnii a Regelui Mihai, Elena a divorțat de Carol, la presiunile pe care le-a făcut acesta din străinătate. În 1930, odată cu reîntoarcerea lui Carol, românii visau să-i încoroneze la Alba Iulia, ca pe Regii Ferdinand şi Maria. Însă Carol al II-lea a obligat-o pe principesa Elena să părăsească România.

I-a permis să își vadă fiul doar două luni pe an. Principesa Elena s-a stabilit la Florența. După înlăturarea lui Carol al II-lea, dictatorul Ion Antonescu i-a cerut să se întoarcă în țară şi i-a dat titlul de Regină Mamă și apelativul „Majestate”.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
516 afisari

3 COMENTARII

  1. Iar suntem bulversati cu bazaconii despre familia regala !! Care familie regala :margareta si duda ??,terminati cu pupincureala .Cand s-a insurat Mihai nu era rege !,abdicase pentru el si urmasii lui -vezi actul abdicarii.Ana era printesa de Parma !!,nimeni n-a uns-o si n-a incoronat-o ca regina cat a trait !,urmasii lor rezultati din casatoria lui Mihai cu Ana nu-s printese !.Casa regala a Romaniei a murit odata cu abdicarea lui Mihai .
    Mai Bodoc cat ai luat ca sa manipulezi prostimea ??.
    Tot ce tine de Mihai tine de tradarea intereselor Romaniei ,tine de capitularea neconditionata a armatei romane la ordinul dat de Mihai la radio in 23 august 44,
    vezi cei 170 000 soldati ofiteri si civili luati prizonieri de rusi intre 23 august si 12 septembrie cand rusii au semnat armistitiul la intrare in Bucuresti ,aceimorti in prizonerat se contorizeaza in numele tradatorului Mihai.
    Conditiile abdicarii lui Mihai au fost conditiile fostei regine Elena stabilite cu Visinski.
    Asa cum l-au adus in tara si pe hotul si tradatorul de Carol al ll lea o sa aduca si pe Elena ,care-i scopul ,care-i interesul ,cine castiga din aceasta deshumare-reinhumare ???

  2. Un gest frumos pentru un mare popor al unui mare rege ce si-a iubit mama. Era normal sa se intample asta la cat si-a batut joc de regina de tara si de neam, țignitul Carol 2.O sa fie un fast regal o tristete dar si o bucurie a unei mame incercate. E bine sa facem asta si cu inima reginei Maria. Tratate cu Bulgaria deoarece Balcic era roman si ingropata imima acolo si declarat pamant romanesc o fasie de pamant de n metrii… Asta e testamentul reginei. La fel cer reinhumarea in pamant romanesc a urmatorarelor celebritati romanesti precum Ionescu Eugen – cimitir Paris, Eliade Mircea – cimitir Chicago , Brâncuși Constantin – cimitir Paris, Cioran Emil- cimitir Paris, Enescu George daa ca e festival – cimitir Franta etc

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger