AcasăNewsFamilia lui Florin Cioaba vrea ajutor de la stat: Regele a murit,...

Familia lui Florin Cioaba vrea ajutor de la stat: Regele a murit, traiasca spitalizarea lui!

Florin Cioaba a fost deconectat ieri de la aparate

Autointitulatul rege al tiganilor a murit duminica, intr-un spital din Turcia, urmand a fi adus in tara abia dupa ce familia va plati factura de 350.000 de dolari. Familia vrea sa ceara ajutor de la stat pentru achitarea facturii si se pregatesc sa-l ingroape pe Florin Cioaba cu mare fast, la funeralii fiind asteptate peste 100.000 de persoane.

Florin Cioaba a fost deconectat ieri de la aparate

Florin Cioaba (58 de ani) era in stare critica de la inceputul saptamanii trecute, cand, aflat in concediu in Antalya, a facut un infarct si a ajuns la spital, aflandu-se pina ieri in coma indusa.

 

Dorin Cioaba va urca pe tronul primit mostenire de la tatal sau

La solicitarea presedintelui Traian Basescu, medicul Serban Bradisteanu a mers in Turcia, pentru a-l examina pe Cioaba, iar la intoarcerea in tara nu s-a aratat prea optimist. Bradisteanu a spsus ca Cioaba avea circulatia spre creier afectata din cauza infarctului si ca pacientul avea afectati si rinichii, fiindu-i instalat un sistem de suport renal. In urma operatiei la care a fost supus, Florin Cioaba a avut nevoie de concentrat trombocitar, folosit la transfuzii de sange, iar rudele disperate au incercat sa faca rost asezandu-se la intrarea spitalului din Antalya cu afise in brate, prin care cereau sange pentru Cioaba, din grupa 0, RH pozitiv.

Fiul cel mare preia „regatul”

Florin Cioaba a lasat in urma un palat, insa familia n-are bani sa-l aduca acasa

In pofida eforturilor depuse de medici, Cioaba nu a mai putut fi salvat, iar ieri a fost deconectat de la aparatele care il tineau in viata. Dorin Cioaba, fiul autointitulatului rege al tiganilor, a declarat ca ar vrea sa-si aduca tatal in tara cat mai repede si ca rudele au refuzat autopsia, precizand ca „familia stie de ce a murit”. Pe de alta parte, imparatul Iulian a declarat ca urmeaza 30 de zile de doliu si ca, potrivit legilor lor, pe tron va urca fiul cel mare al lui Florin Cioaba, Dorin: „Peste doua-trei saptamani vom intruni Consiliul de Coroana si vom hotari cine il va urma la tron. Conform legii noastre, cel care ii urmeaza este Dorin, fiul lui cel mare”.

Ajutor de la stat

Dorin Cioaba a declarat ieri ca familia vrea sa ceara ajutor financiar de la statul roman pentru plata facturii la spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya. Fiul lui Florin Cioaba a zis ca unitatea medicala e emis o factura de 350.000 de dolari pentru spitalizare si operatie, suma pe care el si familia lui nu o pot acoperi. El a mai spus ca nu poate ridica trupul tatalui sau de la morga spitalului decat atunci cand factura va fi platita.

Basescu si Iliescu, mahniti

Presedintele Traian Basescu a transmis condoleante familiei indoliate: „Florin Cioaba a fost un adevarat lider si un sprijin pentru comunitatea roma pentru ca, intelegand importanta educatiei, i-a indemnat pe tineri sa mearga la scoala, dar si sa-si urmeze vocatia pretuindu-si si promovandu-si traditiile. La fel si fostul presedinte Ion Iliescu, acesta declarand despre Cioaba ca „a fost  un om cu trasaturi umane care vad ca au fost apreciate ca atare de comunitate”. La inmormantarea lui Florin Cioaba, care va avea loc la Sibiu, sunt asteptate peste 100.000 de persoane, iar Ministerul Afacerilor Interne va mobiliza forte impresionante de politisti si jandarmi, pentru evitarea unor incidente.

DECLARATII

Traian Basescu: „Florin Cioaba a fost un adevarat lider si un sprijin pentru comunitatea roma”

Ion Iliescu: „Era un om cumpatat, cumpanit, si dovada ca a reusit sa castige stima, respectul intregii comunitati”

Damian Draghici, consilierul premierului Victor Ponta: „Avea o energie de adolescent de 16 ani, eram impresionat de energia lui”

Elena Basescu: „A fost un om deosebit, cu un suflet foarte mare”

author avatar
Dan Bratu
1.834 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger