AcasăNewsFals polițist, pozat în timp ce se afla pe un drum județean...

Fals polițist, pozat în timp ce se afla pe un drum județean din Maramureș. Ce încerca să facă

(sursa foto: facebook)

Un bărbat care s-ar fi dat polițist a ajuns în vizorul oamenilor legii din Maramureș. Din motive doar de el știute, omul a fost protagonistul unui episod care a ajuns să fie cercetat de către reprezentanții legii.

Bărbatul, îmbrăcat cu un tricou purtând însemnele Poliţiei şi care avea asupra lui un baston reflectorizat, a fost fotografiat, sâmbătă, în timp ce încerca să oprească autovehicule pe un drum judeţean din Maramureş, potrivit news.ro.

Imaginile au ajuns în mediul online. Inclusiv în atenția adevăraților polițiști. Mai exact, poliţiştii maramureşeni s-au autosesizat după ce imaginile au ajuns să fie postate online, şi l-au identificat pe bărbat. Pe care îl cercetează pentru infracţiunea de uzurpare de calităţi oficiale.

Poliția Maramureș: Bărbatul ar fi simulat oprirea autovehiculelor

Protagonistul episodului are 42 de ani și e din localitatea Rogoz. „Poliţiştii din Târgu Lăpuş s-au sesizat din oficiu ieri, 2 septembrie a.c., în urma unor postări în mediul on-line, din care a reieşit faptul că, un bărbat de 42 de ani din Rogoz, ar fi fost fotografiat pe D.J. 171C, îmbrăcat cu un tricou, având inscripţia Poliţia Română, şi cu un baston reflectorizant. Acesta ar fi simulat oprirea autovehiculelor”, a informat, duminică, Poliţia judeţeană Maramureş.

Conform Poliţiei, în urma identificării bărbatului se fac în continuare cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de uzurparea de calităţi oficiale, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 258 din Codul Penal.

IGPR: Au fost reținute 761 de permise de conducere

Pe de altă parte, tot duminică, 3 septembrie, IGPR a anunțat, într-un comunicat, faptul că în ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 3.600 de sesizări venite din partea cetățenilor, iar în urma activităților desfășurate au fost aplicate peste 9.000 de sancțiuni contravenționale.

sursa foto: ziare.com

„La data de 2 septembrie a.c., polițiști au acționat, la nivel național, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Au fost organizate 425 de acțiuni și s-a intervenit la 3.625 de evenimente, dintre care 3.153 au fost sesizate prin 112.

Totodată, au fost semnalate 936 de posibile infracțiuni și au fost dispuse măsuri preventive în cazul a 29 de persoane.

De asemenea, au fost depistate 14 persoane urmărite național sau internațional.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 9.027 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.645.958 de lei”, conform comunicatului IGPR datând din 3 septembrie.

Potrivit sursei citate, polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 176 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. „Au fost reținute 761 de permise de conducere, 108 pentru conducere sub influența alcoolului, 28 pentru conducere sub influența drogurilor și 328 pentru viteză, fiind retrase 293 de certificate de înmatriculare” – a mai anunțat IGPR.

author avatar
Andrei Coman
506 afisari

2 COMENTARII

  1. „se fac în continuare cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de uzurparea de calităţi oficiale”

    -in alte vremuri isi lua 20 de bulane pe spate,
    intrebati la col. Gherghisan.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger